Kapatılan Zaman gazetesi yazarı ve Fethullaçı Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası alan Mümtazer Türköne tahliye edildi.

FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis cezası alan ve FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesi yazarı olan Mümtazer Türköne tahliye edildi.

Yargıtay,  Türköne hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla verilen 10 yıl hapis cezasını bozarak tahliyesine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Mümtazer Türköne’ye sahip çıkmış ve Türköne’nin yeniden yargılanmasını istemişti. Bahçeli, Türköne için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtazer Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir.”

“NE ADALET KALDI NE BAĞIMSIZ ADLİYE”

Türköne’nin Yargıtay kararıyla tahliye edilmesi sosyal medyada tepki topladı.

Muharrem İnce’de “Ne adalet kaldı ne bağımsız adliye” diyerek Bahçeli’nin tekrar yargılanmasını istediği Türköne’nin tahliye edilmesine tepki gösterdi. İnce Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Trump ister tahliye, Merkel ister tahliye, Bahçeli ister tahliye. Ne adalet kaldı, ne bağımsız adliye. Hekimler yargılansın, FETÖ’cüler tahliye edilsin. Devlete, adalete güven duyulmayan bir ekonomide sular durulmaz.”

Muharrem İNCE

@vekilince

Trump ister tahliye, Merkel ister tahliye, Bahçeli ister tahliye. Ne adalet kaldı, ne bağımsız adliye. Hekimler yargılansın, FETÖ'cüler tahliye edilsin. Devlete, adalete güven duyulmayan bir ekonomide sular durulmaz.

ÖS 7:57 · 24 Eyl 2020·Twitter for iPhone

645

Retweet