Kulislerde erken seçim konuşulurken DEVA Partisi Lideri Ali Babacan ittifak söylentilerini değerlendirdi.

Son günlerin adı en fazla konuşulan isimler arasında olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan suskunluğunu bozdu. DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, internet üzerinden gerçekleştirilen 'Artık Biz Soralım' programına konuk oldu.

"Ülkenin şartları o kadar kötüye gitmeye başladı ki çevremizden siyasete tekrar başlamam için yoğun talep gelmeye başladı. Bayağı yoğun bir baskı ve talep geldi. Bunun üzerine DEVA Partisi’ni kurduk.” Sözleriyle yeni partiyi neden ve niçin kurduğunu açıklayan Babacan, yeni bir Türkiye’nin hazırlığını yaptıklarını söyledi.

ÖNCE “BİZİM İÇİN ÇOK ERKENDİR” DEDİ…

Babacan kendisine yöneltilen “Millet İttifakına katılımınız söz konusu olabilir mi?' “Bizim için çok erkendir bu. Bizim amacımız, toplumumuzun geniş kesimlerinin üzerinde ittifak kuracağı bir siyasi parti olabilmektir. Toplumun partimiz üzerindeki ittifakı bizim için çok çok önemlidir. Çünkü biz tek bir kesime, dar bir kesime hitap eden bir siyasi parti değiliz.” cevabını verdi.

KAPILARI KAPATMADI

Babacan sözlerinin devamında “Bir gün seçim kararı alınır, bir gün seçim önümüze gelir, o kararlar o günkü şartlara göre o zaman verilir" dedi. Babacan “o kararlar o günkü şartlara göre o zaman verilir.” Demesi kapıları kapatmadığının işareti olarak yorumladı.