DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu  Nedir Ne Değildir Özel programında soruları yanıtladı. 

Babacan, Ayasofya'nın camiye çevrilmesiyle ilgili soruya "Tebrik ettim ama tarihi dokunun korunması gerekiyor" dedi.

İşte Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Türkiye’nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde şu anda teşkilatlanıyor partimiz. Her ilimizde bir kurucu heyet oluşturuyoruz. O kurucu heyetlerimiz ilçeler için çalışmalar yapıyorlar. İl yönetim kurulları için çalışmalar yapıyorlar.

Türkiye’nin dört bir yanında çok çok yoğun bir faaliyet var. Bir yandan da bütün faaliyetlerin koordinasyonu için bizler genel merkezde çok yoğunuz.

Sağ, sol, liberal, muhafazakar gibi terminoloji kullanmıyoruz. Daha önceki hayatlarında hangi ideolojide olduklarına bakmıyoruz. Hedefimiz aynı ise o hedef etrafında buluşuyoruz.

Siyasi yelpazenin her kesiminde insanlar var ve hiç siyaset yapmamış insanlar var. Ülkemiz için kaygıları var. Karma heyetler bizim kurucu ekibimiz oluyor. İl yönetim kurullarında en az yüzde 50 hiç siyaset yapmamış insanlar olacak diyoruz.

Geri kalan yüzde 50’nin yarısı başka partilerde siyaset yapmış olacak diyoruz. Şu anda CHP’den belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımız, AK Parti’de, HDP’de, ANAP, DYP’de siyaset yapmış arkadaşlarımız var.

Kaynak: KRT TV