Yoğun sevgi gösterileri eşliğinde sahneye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 50 yıl önce Erbakan Hoca’nın Milli Görüş hareketini başlattığını hatırlatarak, “O günden beri derdimizi kimseyle münakaşa etmek, kavga etmek değil, derdimiz hakikaten bu buhrandan nasıl kurtulacağımızı anlatmak ve özellikle Türkiye’mizde insanlarımızın desteğini alarak düşüncelerimizi ve fikirlerimizi tatbik etmek. Biz ülkemizdeki her türlü görüş ve fikirlerle bir araya gelmeyi başardık. İster sol, ister sağ, ister milliyetçi olsun fark etmez” dedi.

 Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Kongresi’nde Genel Başkan Karamollaoğlu’na Saadet Partisi Başkanlık Divanı Üyesi Yaşar Canbay eşlik etti. Karamollaoğlu, programda gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

DERDİMİZ MÜNAKAŞA DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETMEK

Yoğun sevgi gösterileri eşliğinde sahneye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 50 yıl önce Erbakan Hoca’nın Milli Görüş hareketini başlattığını hatırlatarak, “O günden bu güne çeşitli vesilelerle insanlığın sorunlarını nasıl çözeceğimizi anlatmaya çalıştık. Derdimizi kimseyle münakaşa etmek, kavga etmek değil, derdimiz hakikaten bu buhrandan nasıl kurtulacağımızı anlatmak ve özellikle Türkiye’mizde insanlarımızın desteğini alarak düşüncelerimizi ve fikirlerimizi tatbik etmek. Biz ülkemizdeki her türlü görüş ve fikirlerle bir araya gelmeyi başardık. İster sol, ister sağ ister milliyetçi olsun fark etmez” dedi.

O KOALİSYONLA KIBRIS HAREKÂTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli Görüş partilerinin ilk defa Ecevit’le koalisyon hükümeti kurduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, “O zaman Sn. Ecevit’in ‘Biz bugüne kadar Milli Görüş’le kesinlikle yan yana gelemeyeceğimizi zannediyorduk ama bir araya gelebileceğimizi gördük’ sözü çok önemli bir sözdür. Bu söz, önyargıların ve kutuplaşmanın önünü kesti ve kucaklaşmanın yolunu açtı. O koalisyonla Kıbrıs Barış Harekâtı gerçekleştirildi” diye konuştu.

MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNE KADAR TÜRKİYE BASİT BELEDİYECİLİKTEN ÖTEYE GİDEMEDİ

89 seçimlerinde Refah Partisi’nin 5 önemli il belediyesini kazandığını belirten Karamollaoğlu, “Beni şaşırtan, o zamana kadar Türkiye basit belediyeciliğinden öteye gidememiş. Milli Görüş belediyeciliğiyle o zaman tanıştı Türkiye. Efsane belediyecilik nasıl olur, Milli Görüş belediyeleri döneminde öğrendi” dedi.

SENDİKACI: ERBAKAN BİZİ REZİL ETTİ

Refah Yol Hükümeti döneminde esnafın, memurun, emeklinin ve işçinin rahat ettiğini söyleyen Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Erbakan Hoca ilk etapta yüzde 50 zam yaptı memurun maaşına ancak herkes ‘Erbakan iyi hatip ama ekonomiden anlamıyor’ diyordu. Ancak Erbakan Hoca onunla da yetinmedi. İki sefer daha zam yaptı. Toplamda yüzde 132 zam yaptı. Bağ-Kurluya, emekliye yüzde 300’lere varan zamlar yaptı. Bu zamlar verilince ne oldu? Piyasa canlandı. Hem esnaf hem vatandaş rahat etti. Bir sendikacının bana sözünü hiçbir zaman unutmam; ‘Erbakan Hoca bu kadar zam yaptı, siz de sendikacısınız, neden bir kere bile teşekkür etmediniz?’ dedim. O sendikacı bana ‘Ya sen deli misin?’ ‘Biz yüzde 30 zam istiyoruz, o yüzde 132 zam veriyor. Bizi rezil etti Erbakan’ demişti.”

ARABAYI ATIN ÖNÜNE BAĞLADILAR

Yol, köprü, tünel, havaalanı ve hızlı trene karşı olmadıklarının altını çizen Karamollaoğlu, “Bu saydıklarımızın hepsi lazım. Ama bunlardan önce bunların ücretini çıkartacak fabrikalar kurabilirdik. Biz arabayı atın önüne bağlıyoruz. Araba atın arkasına bağlanır. Eğer önce üretime yatırım yapılmış olsaydı bugün işsizlik olmazdı. Vatandaşımız zenginleşirdi. Dışarıya bağımlılıktan kurtulmuş olurduk. Mevcut politikalarla bunu başarmak mümkün değil” dedi.

Ehil olan kimse ona görev vermek zorundayız

“Eğer Türkiye’nin problemlerini çözmek isterseniz işi ehline verin” diyen Karamollaoğlu, “Siz işi ehline verin. Onlar o işi düzgün yaparsa müspet fatura hem yöneticiye kesilir. Adaletli olmak zorundayız.  Eş, akraba diye atama yapmayacağız. Ehil olan kimse ona görev vermek zorundayız. Hâkimlerimize de sesleniyorum; siz adaletli olmak zorundasınız. Sizin korkma lüksünüz yok. Kimseyi dinlemeden doğru olanı yapın. Allah rızası için talimatla hüküm/karar vermeyin. Verirseniz bunun hesabı size sorulur. ‘Beraber ıslandık yollarda’ diyorlardı. Ama bir bakıyoruz etrafında kimse yok. Yanındakiler sırılsıklam oldu, herhalde kaçtı” şeklinde konuştu.

BÜYÜKLÜK VERİMLİLİK DEĞİLDİR

Sağlık hizmeti ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, “Büyüklük verimlilik değildir. İdeal hastanelerin 400-500 yataklı olması gerekirken biz 3 bin 500 yataklı hastaneler yapıyoruz. Bu arkadaşlar ne kadar büyük olursa o kadar verimli veya faydalı olacağını düşünüyor. Ama böyle sağlık idare edilmez. Buna son vermek gerekir” diyerek, hükümetin sağlık politikası ve şehir hastanelerini eleştirdi.

BU ŞEKİLDE Mİ ÇİFTÇİYE DESTEK OLACAKSINIZ?

Hükümetin tarım politikasının da yanlışlığına dikkat çeken Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Tütünü yasakladık, sigara içmeyi bıraktırdık mı? Hayır, Amerikan tütünü içtiriyoruz. Amerika’nın Virginia tütünü içeceğimize neden Bafra, Samsun tütünü içilmiyor? İkincisi şeker fabrikalarını kapattık. Şeker fabrikalarını kapatınca küspe ortadan kalktı, dolayısıyla hayvancılık da bitti. Bu şekilde mi çiftçiye destek olacağız? Bu şekilde sabaha kadar türkü çığırsalar da tarım düzelmez.”

DEMİR: GÖREVE LAYIK OLMAYA ÇALIŞTIM

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir, “Saadet Partisi İl Başkanlığı’na rahmetli Erbakan Hocamın teşrifleriyle 2010 yılında getirildim. Bu süre zarfında bu göreve layık olmaya çalıştım. Bugün Saadet Partisi Gümüşhane 6’ncı Olağan Kongresi’ni icra ediyoruz. Bugün bizi yalnız bırakmayan ve kongremizi teşrif eden başta Genel Başkanımız Sn. Temel Karamollaoğlu’na ve siz değerli misafirlere teşekkür etmeyi bir borç bilirim” dedi.

Kaynak:Milli Gazete/ Bünyamin Güler