Organize suç örgütü lideri  Sedat Peker'in Türkiye gündemini sarsan açıklama sersinde dün 9. video yayınlandı. Mafya lideri Peker videoda, 2018 yılında  Demirören ailesine 916 milyon dolara satılan Doğan Medya grubu ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Türkiye'nin tarımına destek sağlaması için kurulan ancak tarımdan çok başka alanlarda faaliyet gösteren Ziraat Bankası'nın Doğan Medya satışında rol alması tartışmalara neden olmuştu. Peker'in iddialarına göre Doğan Medya'yı satın alırken, Ziraat Bankası'ndan 2 yılı ödemesiz 10 yıl vadeli 750 milyon dolarlık kredi çeken Demirören, bankaya olan borcunu ne faizini ne de anaparasını ödemedi.

DEMİRÖREN'İN ZİRAAT KREDİSİ PEKER'İN İDDİALARIYLA YENİDEN GÜNDEMDE

Peker'in Demirören iddialarının ardından gözler Ziraat Bankasına çevrilirken, bankanın 1 yıl önce aynı iddialara verdiği cevap dikkat çekti. 

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu bugünkü köşe yazısında "Ziraat Bankası kredileri ödendi mi?" sorusuna yanıt aradı.

BANKA "MÜŞTERİ SIRRI" DEDİ

Sedat Peker'in "Siz patronsunuz, vergi veriyorsunuz ya... 750 milyon dolar aldı, hiçbirini ödemedi. Anaparayı bırak, faizlerini bile ödemedi" şeklindeki sözlerini hatırlatan Muratoğlu, "Belki 10 kere yazmışımdır ama Sedat Peker anlatınca insanlar sorgulamaya başladı. Bankaya durum daha önce soruldu, "müşteri sırrı" diyerek bilgi verilmedi" ifadelerini kullandı.

"BDDK OLAYA EL KOYAR MI? MUAMMA"

Sedat Peker'in iddialarının arından olaya BDDK'nın el koyması gerektiğini yazan ancak 'bak işte orası muamma' yorumunu yapan Muratoğlu, "Ziraat Bankası ile ilgili telefon kayıtlarında ortaya dökülen gerçek, yüzer milyon dolarlık kredilerin ahbap çavuş ilişkisi dahilinde havalarda uçuştuğuydu... Ziraat bir gecede çıkartılan KHK ile halkın elinden alınıp Varlık Fonuna devredilmiş, başındaki T.C. logosundan vazgeçilmiş... Reklamlarında herkes elini taşın altına koymalı demiş! Taşın altında eli olanlar belli.. Milletin vergileri..." diye yazdı.

"İSTANBUL HAVALİMANINDA DURUM NE ACABA?"

Muratoğlu köşe yazısında dikkat çeken bir diğer nokta ise Zirat Bankasının kredi verdiği İstanbul Havalimanı oldu. Muratoğlu, "Onda ödemeler ne durumda acaba?" diye sordu.