Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden yargılanan Mehmet Dişli’nin MİT raporuna rağmen emekli edilmemesi açıklamasının MHP lideri Devlet Bahçeli’nin FETÖ suçlamasına yanıt olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Bize böyle bir itham karşısında susmak yakışmaz. Sayın Cumhurbaşkanı böyle itham karşında sessiz kalamaz, kalmamalı” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti yöneticileriyle birlikte 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Demokrasi Şehitleri  Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’Nun anıt mezarlarını ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Davutoğlu, bir daha böyle acı tecrübeler yaşanmaması için Türkiye’nin tam ve demokratik bir hukuk devleti niteliğine kavuşması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, “Kim Türkiye’de demokrasiye, milli egemenliğe karşı harekete geçerse bilsinler ki millet olarak karşısında dimdik duracağız. 27 Mayıs benzeri bir olayın 12 Eylül benzeri 12 Mart benzeri 28 Şubat benzeri 15 Temmuz benzeri bir olayın Türkiye’de yaşamasına asla izin verilmeyecek. Ancak bunun yolu demokrasiyi güçlendirmekten geçiyor özgürlüklerden geçiyor. Her gün darbe söylentileri üzerinden darbecilerin gündemde tutulması doğru değil” dedi.TARAFSIZ HABER AJANSI