Son dakika haberi... Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ortak basın toplantısında konuşuyor.

DEVA Partisi lideri Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Mevcut iktidarın şu an sorun çözme kabiliyetinin olmadığını görüyoruz.

(8 Mart Yürüyüşü'nden sonra yapılan gözaltılara tepki) Bizim Anayasamızda çok açık bir hak var. Bu da toplantı ve gösteri yapma hakkı. İzne tabi değil. Bu hakkı şiddete kaçmadan teşvik etmeden nefret suçu işlemeden yürüten bütün vatandaşlarımızın mutlaka hukuk devletinin koruması altında olması lazım. Fakat gelin görün ki bizim Anayasamızda yapılan bir değişiklikle Cumhurbaşkanının taraflı olmasının önü açıldı. Sayın Erdoğan'a dönük herhangi bir eleştiri rahatlıkla cumhurbaşkanına hakaretten yargı tarafından işleme sokulurken diğer parti genel başkanlarına yapılan eleştiriler hakaretler bambaşka bir kategoride değerlendiriliyor. Burada adaletten bahsetmek mümkün değil. Kendisi bizzat parti başkanı olarak diğer genel başkanlar hakkında çok daha ağır ifadeler kullanabilir. Ama kendisiyle ilgili daha hafif ifadeler kullanıldığında hemen oradan yargı süreci başlasın. Bu adil değil doğru da değil. Ne zamandır partili cumhurbaşkanı göreve başladı o gün bugündür Türkiye'de hiçbir konuda dikiş tutmuyor."

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e, hem de Kadınlar Günü'nün olduğu bir hafta içinde insanlık onuruna da kadınlık onuruna da yakışmayan saldırıların yapılmış olması siyasetin seviyesinin nasıl düştüğünün çarpıcı bir göstergesi.

İktidar da bir hukuk problemi olduğunu görüyor. Hukuk problemi olduğunu görmek gereğini yapmak anlamına gelmez. Aksine son dönemde bir hukuk faciası yaşanıyor. Hepimizin buna karşı ortak bir tavır sergilemesi lazım.

"ÖZDAĞ'A YAPILAN SALDIRI SONRASI HAZİN TABLO ORTADA"

Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ'a yapılan saldırı sonrasında saldırganların iki üç hafta tutulduktan sonra serbest bırakılmalarının doğurduğu hazin tablo ortada.

Düşünün ki Ankara'nın ortasında bir siyasi terör faaliyeti oluyor ve ölüme teşebbüsle yaralayanlar serbest bırakılıyorlar. Son olarak da İstanbul'da Levent Gültekin'e saldırı oldu.

Hangi İnsan Hakları Eylem Planı, hangi gerekçeyle ikna edici olabilir ve iyi niyetli olabilir?

"HERKESİN OMUZ OMUZA VERMESİ LAZIM"

Siyasetin alanı daraltılmaya çalışılırken, fezlekeler gündeme getirilirken, parti kapatmalar 90'lı yıllardaki gibi gündeme getirilirken herkesin omuz omuza vermesi lazım.

Herkes şu anda 128 milyar doları tartışırken Sayın Cumhurbaşkanı ilk kez damadını savunma ihtiyacı hissetti ama ekonomik tablonun göstergeleri açıktır."

Ayrıntılar geliyor...