CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ TV canlı yayınında Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını cevaplayarak gündeme dair açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, Uğuroğlu’nun, “Nasıl bir darbe planlıyorsunuz?” şeklindeki kinayeli sorusuna, “Demokrasiyi getireceğiz bu ülkeye” cevabını verdi. 

Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in siyasi parti liderlerine "Memleket masasını toplayalım" çağrısına verdiği cevapta, "Sayın Akşener'in Memleket Masası çağrısı çok önemlidir. Bir vatanseverlik örneğidir. Bütün siyasi partilerin bir araya gelip ortak çözüm bulması gerekir. Ben bu çağrıyı çok önemli buluyorum." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu darbe iddialarıyla ilgili de "Darbe söz konusuysa alsın Hulusi Akar'ı, başka birini getirsin. Darbeyi engellesin. Size bir şey söyleyeyim CHP ne zaman iktidara yakın olsa bu darbe söylemini çıkarırlar." dedi.

Kemal  Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“TAMAMEN YAPAY GÜNDEM”

* Bizim ordumuz yok milletimiz var. Darbelerin bize getirdiği büyük sıkıntıları biz biliyoruz. CHP'nin ödediği bedelleri de biliyoruz. Bu tamamen yapay bir gündem. Türkiye'yi yönetemiyorlar. Milyonlarca insanımız işsiz.

* Darbeyi kim yapar? Darbeyi yaparsa Milli Savunma Bakanı yapar. Darbe söz konusuysa alsın Hulusi Akar'ı, başka birini getirsin. Darbeyi engellesin. Size bir şey söyleyeyim CHP ne zaman iktidara yakın olsa bu darbe söylemini çıkarırlar. 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ RANT ÇETELERİNE TESLİM EDİLDİ”

* Türkiye'yi bir rant alanına dönüştürmüşseniz, bunu sorumlusu sizsiniz. Rantı paylaşmak için bir tarafta rant çeteleri, yurt dışında da bir avuç çete var. Tefeciler. Rant çeteleri Londra'daki mahkemelere güvendiler.

* Türkiye Cumhuriyeti devleti rant çetelerine teslim edildi. 3 banka TL/dolar üzerinde gelir elde ediyor. Kardeşim ülkeyi bu duruma düşüren kim? Ülkeyi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiler. Kayınpederle, damat devlet yönetiyor. Alınan kararları onlardan başkası bilmiyor. İkisi beraber memleketi nereye götürecek?

“MHP VATAN TOPRAĞINI TERK EDENLERE DESTEK VERİYOR”

* MHP'nin içinde ne oluyor ben ona girmek istemem. Bütün siyasi partilere saygım vardır. Her siyasi partinin hedefi iktidar olmaktır. Dolayısıyla “Şimdi üç hilalin zamanı geldi” ne demektir bu sandığı göstermek demektir. Sonra ne oldu bu değiştirildi. Berat Albayrak'a destek verildi.

* Saray soytarılarının bir numaralı adamı Sayın Erdoğan'dan sonra. Bu memlekette ne yapıldıysa Cumhur İttifakı’nın diğer aktörü de yapmıştır, bunlara destek vermiştir.

* Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu toprak bizim toprağımızdı. Oradaki bayrağımızı indirdiler, toprağımızı düşmana terk ettiler ve MHP buna destek verdi. Vatan toprağını terk edenlere destek verenlere ne denir? Beni en çok bu üzüyor.