TV5’te yayınlanan, Muhammed Vefa’nın sunduğu Ankara Bürosu programına katılan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, son dönemde siyasette tartışılan ‘Soros’ krizini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni değerlendirdi.

"SOROSÇULUKLA MARUF OLAN İNSANLAR BEŞTEPE'DE ÇOK ETKİN GÖREVLERDE"

Soros tartışmaları hakkında, "Herkes şikâyet ediyor, AK Partili vatandaşımız da şikâyet ediyor… Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kurguladığını her platformda göğsünü gere gere söyleyen ama Sorosçulukla da maruf olan insanların Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yani Beştepe’de çok etkin görevlerde olduğunu artık bilmeyen yok," ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN MİMARI SOROS’ÇUDUR

Gazeteci Vefa’nın, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tanziminde bu kişiler yer aldı mı?” sorusuna "Bu kişi bunun mimarı olduğunu kendisi söylüyor. Aslında rahmetli Burhan Kuzu için böyle bir şey söylenmişti ama ben ölmeden kendisi ile görüştüm ‘Hocam, bu nedir böyle?’ diye, ‘Ya ben de böyle bir şeyi umut etmedim. Hatta biz de bu yazım sırasında değil, sonradan gördük’ dedi" cevabını verdi ve şöyle devam etti:

"Yani rahmetli Burhan Kuzu’nun olmadığını söylüyorum bunu kurgu yapan. Bunu işte tam da Sorosçuluğuyla maruf olan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini de kurguladığını televizyonlarda anlatan hukukçunun şu anda Beştepe’de en etkin danışmanlık pozisyonunda olduğunu ifade ediyorum. Bu bir Google araştırmasıyla ortaya çıkar. O bakımdan bir Sorosçu aranacaksa hemen yanı başlarına bakmasını tavsiye ederiz Sayın Erdoğan"ın."