DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz” sözlerini değerlendirirken, “18 yıldan sonra lafa bakılamayacağını, samimiyet testi olarak Erdoğan’ın AKP Genel Başkanlığı’ndan ayrılması gerektiğini” söyledi. 

Bingöl ve Elazığ il kongreleri sonrası Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tekirdağ İl Kongresi’nde söylediği “Yeni bir yaklaşımı hayata geçireceğiz” sözleriyle ilgili olarak “Bu ifadelerin samimiyet testinden geçmesi lazım. Anayasaya göre Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlık yemini var. Bir partili Cumhurbaşkanı nasıl tarafsız olacak?  Samimiyet testi genel başkanlıktan ayrılması olabilir. Ama gerçekten genel başkanlıktan ayrılması gerekiyor. Ayrıldım diyerek her şeye karışmaması lazım” değerlendirmesini yaptı.

Babacan, “KHK zulmünün ortadan kaldırılması, TRT’nin bütün yönetiminin değiştirilerek bütün muhalefete yer verilmesinin” de samimiyet testleri arasında olacağını söyledi. T24