Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyaya erişim engellemesi ve hukuki kısıtlama getirmeye yönelik yasal düzenleme açıklaması gündemdeki yerini koruyor.

Cumhurbaşkanı bugün yaptığı açıklamada, "Bu konudaki teklifimizi parlamentomuza getireceğiz" dedi. Erdoğan, damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni doğan bebeğine yönelik hakaret içeren paylaşımları örnek gösterdi ve çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı bu açıklamalarını yaparken sosyal medya hesabından da “İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Hukuki düzenleme tamamlandığında, erişim engeli ile adli ve mali yaprırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız” ifadelerini paylaştı.

Fakat Erdoğan’ın sosyal medya ekibi bu paylaşımı anında sildi.

Erdoğan’ın hesabından daha sonra “Dünyaya gözlerini henüz açmış bir bebek üzerinden, ailesine ve onların temsil ettiğini düşündükleri değerlere saldıran alçakların peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde her birinden işledikleri suçun hesabını elbette soracağız” ifadeleri paylaşıldı.

Erdoğan bu paylaşımını silmesinin arıdından ise "Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ANADOLU AJANSI DA SİLDİ

Odatv'nin haberine göre, Öte yandan Anadolu Ajansı da Fahrettin Altun'un "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri çarpıtılmaya kalkışıldı" sözleri sonrasında Erdoğan'ın sözlerini birebir olarak yazdığı tweet'i sildi.

İşte o paylaşımlar: