Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında  AK Parti kulislerine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

"Erdoğan, çalışma programının tüm ağırlığını AKP kongrelerine vermiş"

AK Parti'nin tartışmalı kongrelerine değinen Ahmet Takan, "Ne anayasa değişikliği…Ne seçim ve siyasi partiler yasalarında konuşulan değişiklikler…Ne ekonomik kriz…Ne de  Gara  operasyonu… AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, çalışma programının tüm ağırlığını AKP kongrelerine vermiş." değerlendirmesinde bulundu.

"Tayyip Erdoğan’ın, Berat Albayrak’ın gelecek hesapları doğrultusunda AKP teşkilatları içindeki birikimini kırmak için Kovid belasını bile umursamaması çok doğal!"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın kongrelere bu kadar önem vermesinin nedenini ise parti içi dengeleri sağlamak olduğunu yazan Ahmet Takan, "Damat Berat Albayrak bakanlıktan uçurulduktan sonra bürokrasideki ekibi –beklenen gibi- ince ince doğranıyor. Sıranın medya yapılanmasına geldiği konuşuluyor. Tayyip Erdoğan’ın, Berat Albayrak’ın gelecek hesapları doğrultusunda AKP teşkilatları içindeki birikimini kırmak için Kovid belasını bile umursamaması çok doğal!.. Sadece Berat Albayrak’ın birikimi mi?.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dantel gibi örmeye çalıştığı organizasyonları da bozması gerek. O zaman da şahsının bizzat kongre yapılan kritik illere gitmesi şart olmuş." yazarak AK Parti kulislerine ilişkin çok konuşulacak bir yazı yazdı.

İşte, Ahmet Takan'ın dikkat çeken o yazısı;

Ne anayasa değişikliği…

Ne seçim ve siyasi partiler yasalarında konuşulan değişiklikler…

Ne ekonomik kriz…

Ne de Gara operasyonu…

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, çalışma programının tüm ağırlığını AKP kongrelerine vermiş. Bizzat gidip katılması da o yüzdenmiş. Tayyip Erdoğan, her hafta yapılan grup toplantısından 1 gün önce tüm milletvekillerinin Kovid testi yapılmasını şart koşar. Testi negatif çıkmayan kim olursa olsun grup toplantısına katılamaz. Zira, saray toplantıları içinde aynı kurallar geçerlidir. Ve hatta, -bunu çok kritik noktadaki bir saray kaynağımdan duymuştum- saraya gelen özel konukların bir çoğu ile yüze yüze görüşmez. Ayrı ayrı odalardan görüntülü sistemle görüşür.

Damat Berat Albayrak bakanlıktan uçurulduktan sonra bürokrasideki ekibi –beklenen gibi- ince ince doğranıyor. Sıranın medya yapılanmasına geldiği konuşuluyor. Tayyip Erdoğan’ın, Berat Albayrak’ın gelecek hesapları doğrultusunda AKP teşkilatları içindeki birikimini kırmak için Kovid belasını bile umursamaması çok doğal!.. Sadece Berat Albayrak’ın birikimi mi?.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dantel gibi örmeye çalıştığı organizasyonları da bozması gerek. O zaman da şahsının bizzat kongre yapılan kritik illere gitmesi şart olmuş. Video konferans beklentileri kesmiyor! Tayyip Erdoğan’ın son katıldığı il kongrelerindeki manzaralar bir bakın… Hele en son şu  Ankara il kongresindeki görüntülere…