Engin Altay: Meclis'e böyle giren bir insanın içinde bulunduğu korku hali sadece 'FETÖ' den kaynaklı olamaz

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 bin polis ve uzun namlulu silahlarla donatılmış olan özel harekat polisleriyle birlikte TBMM'ye gittiğini iddia eden Altay,  "Allah Tayyip Erdoğan’a kolaylık versin, Meclis’e böyle giren bir insanın içinde bulunduğu korku hali sadece ‘FETÖ’den kaynaklı olamaz" yorumunda bulundu.

KRT televizyonunda Savaş Kerimoğlu'nun siyaset gündemi programına katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li Engin Altay, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genelbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisi'nin Grup toplantısı için gittiği TBMM'de alınan güvenlik önlemleri ile ilgili şunları söyledi: "Bugün özel harekat polisleriyle geldi. Ne oldu dedim, savaş mı çıktı. Cumhurbaşkanı TBMM’ye geldiğinde, dışarıda belli bir koruma olabilir,. Meclis’in zaten bir koruma organizasyonu var. Bir cumhurbaşkanı Meclis’e girdiğinde onunla birlikte 3 bin tane polis, uzun menzilli silahlar, komandolar ve 4 tane helikopter Meclis’in tepesinde geziyor ise her şeyi bir tarafa bırakın Allah Tayyip Erdoğan’a kolaylık versin. Yani Meclis’e böyle giren bir insanın içinde bulunduğu korku hali sadece ‘FETÖ’den kaynaklı olamaz. Bu yaptığı bütün günahların, ya bu kadar eziyet eden biri…"

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dün TBMM'de partililerle fotograf çektirirken korumaları ile HDP Tunceli milletvekili Alican Ünlü arasında tartışma yaşanmıştı.Bazı HDP'li vekillerde olaya katılınca kısa süreli arbede yaşanmıştı.