Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, TRT'de katıldığı canlı yayında “Ben ekonomistim” diyen Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a “128 milyar dolar nerede?” tartışmaları üzerinden eleştirdi. Erdoğan'ın açıklamalarının çelişkili olduğunu ifade eden Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, "Erdoğan, Merkez Bankası ile Hazine’yi birbirine mi karıştırıyor?” değerlendirmesinde bulundu.

İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı'nın dikkat çeken o yazısı:

"128 milyar doları unutturamayınca, sürekli kafa karıştıran açıklamalar yapıyor
Muhalefetin belki de başından bu yana toplumun her kesiminde ses getiren en önemli eylemi, “128 milyar dolar nerede?” sorusuydu.

Öyle ki, bu soru iktidarın bütün kimyasını bozdu.

Erdoğan ve etrafı, uzun yıllar keyifle yürüttükleri iktidar döneminde ilk kez bu soru karşısında çok sıkıştı ve ne yapacağını bilemez hale geldi.

Bunun sonucunda sürekli birbiriyle çelişen, kafa karıştırıcı açıklamalar yapıldı.

En çok konuşan ve açıklama yapan her zaman olduğu gibi yine AKP Genel Başkanı Erdoğan oldu.

Önce “128 milyar dolar bir yere gitmedi, Merkez Bankası’nda duruyor” dedi.

Sonra bunun böyle olmadığı, Merkez Bankası ekranlarından da görüldüğü için ifade değişti;
Erdoğan, “Merkez Bankası kaynaklarından 30 milyar dolar cari açığın finansmanı için kullanılmıştır” dedi ve ekledi; “Özel sektörün talep ettiği miktar 50 milyar dolara ulaşmıştır, ayrıca 54 milyar dolar da tasarruf sahipleri tarafından alındı.”

O da tutmadı, bu kez “Salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik” açıklamasını yaptı AKP Genel Başkanı.

Anladığım kadarıyla bunun da tutmadığını gördü ya da daha önce söylediklerini unuttu ve önceki gece aynı konuda bu kez şu açıklamayı yaptı;

“128 milyar dolar nereye gitti diye soruyorlar. Merkez Bankası’nın paraları nereye gitti diye sorulur mu? Bunlar maalesef sorma hakkını kendilerinde görebiliyorlar. Bunların hesabı kitabı yok, bunlar anlamaz bu işlerden, bu süreçte geçirdiğimiz felaketler, depremler. Van, Bingöl depremi geçirdik. Son zamanlarda Elazığ, Malatya, İzmir. Hiç soruyorlar mı ‘Buralara bu paraları nereden buluyorsunuz?”

Böylelikle, “Ben ekonomistim” diyen Erdoğan’dan, Merkez Bankası’nın paralarını kimsenin soramayacağını öğrenmiş olduk.

Tabii bu arada kendi kendime, “Acaba” diyorum “Erdoğan, Merkez Bankası ile Hazine’yi birbirine mi karıştırıyor?”