Türkiye, terör örgütü PKK’ya karşı Gara’da yürütülen operasyonla birlikte verilen 13 şehidin yasını tutarken diğer yandan da sonuçlarını tartışıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gara operasyonu açıklamasını yapmadan önce “Çarşamba günü sizlere birçok güzellikleri takdim edeceğim” demesinin sebebini Muhalefet, Gara’da elde edilecek bir başarıya bağlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çarşamba günü yaptığı açıklamalarda “müjde” olarak tanımlanacak bir konuşma yapmaması tartışma yaratmıştı.

Konuşmanın ertesinde Gara’dan gelen acı haberler ise büyük tepki çekti. Muhalefet, harekatın sorumluluğunun Erdoğan’a ait olduğunu söylerken, iktidar da özellikle bunu açıkça dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert ifadelerle yüklenmeye devam ediyor.

Fakat bu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleşmeyen ilk “müjdesi” değil.

ADİL ÖKSÜZ İÇİN NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı, daha önce de 15 Temmuz darbe girişimi şüphelilerinden Adil Öksüz'ün İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak bir operasyonla ülkeye getirilebileceği ihtimali olduğunu söylemişti.

Adil Öksüz ile ilgili olarak Erdoğan, "Burada İçişleri Bakanlığı'mız yapılacak herhangi bir operasyonla karga tulumba alır gelir mi, o ayrı bir konu, onu da zaman içerisinde görürüz" şeklinde konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupalı ülkelerden Adil Öksüz gibi Gülen yapılanması ile ilgisi olduğunu düşündükleri kişilerin iadesini istediklerini kaydederek de "Şu anda ona benzer yüzlerce, binlerce Fetöcü terörist buralarda yaşıyor. Biz bunların hepsini adreslerini vererek istedik, buna rağmen buranın yönetimleri bu Fetöcü teröristleri bize teslim etmediler" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan yakalama çalışmalarıyla ilgili, “Son bilgilere kendisinin burada hangi ülkede olduğunu söylemem uygun olmaz. Ama iz sürüyoruz. Bazı bağlantılar kurulmuş vaziyette temennim o dur ki şu anda aldığımız istihbarata doğru çıkarsa onunla ilgili adımı da attığımız gibi gerçekleştirmiş olacağız” demişti.

Cumhurbaşkanının stratejik konuları öncesinden açıklaması ise birçok kesim tarafından devlet güvenliğini zaafa uğrattığı gerekçesiyle eleştiriliyordu. Gerçekleşmeyen müjdelerde de bu açıklamaların etkisi olduğu yorumları yapıldı.

Kaynak:Odatv