Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'ye cevap:"Ağzımız yandı bu konuda!" Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen MYK toplantısında  Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'nin ( AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili 'hak ihlali' kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"BU KARAR BİZİ BAĞLAMAZ"

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ilişkin kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AİHM terörle ilgili Türkiye’den giden her kararı onaylıyor. Daha kendi mahkemelerimizden bir karar çıkmadı. İç hukuk yolları tüketilmeden bu kararı alıyorlar. Türkiye aleyhine hareket ediliyor. Kendi adamlarını koruyorlar. Bu karar bizi bağlamaz.” dedi.

DEVLET BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK AÇIKLAMA

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti kapatmalarla ilgili  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin, “En çok bizim ağzımız yandı bu konuda. Parti kapatmayı AK Parti zorlaştırdı. Bu bizim kararımız zaten. Parti kapatmak yerine kişiler üzerinden bir ceza verilecekse verilmelidir” çıkışında bulundu.