Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, burada gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın “Birkaç tane şehit” ifadelerine muhalefetin eleştiri getirmesini soran FOX TV muhabiri, Erdoğan'ın tepkisini çekti. Erdoğan, söz konusu muhabire, “FOX önce ciddi bir medya olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, "Kendimize ait Libya'da 2 şehidimiz var" diye belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a hareketi öncesinde yaptığı açıklamada, Libya'da iki askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a hareketi öncesi konuştu. Rusya inkar etse de İdlib'teki hava saldırılarına Rus savaş uçaklarının destek verdiğini belirten Erdoğan, Libya'da iki şehidimiz olduğunu açıkladı.

"Ülkemizin Azerbaycan'daki doğrudan yatırımlarına baktığımız zaman 11 milyar doları buluyor. Azerbaycan'ın ülkemizdeki yatırımlarının bu yıl sonuna kadar 20 milyar doları bulacağını düşünüyoruz." diyen Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

- Türkiye-Rusya arasında yaşanan bir süreç var. En üst düzeyde görüşmeleri yapıyoruz. İdlib'i süratle çözmemiz gerekiyor.

Bu mücadeleye mecbur değil mahkumuz

- Bütün Rusya rejim güçlerine en üst düzeyde desteği veriyor. Bunun tespitleri elimizde. Dolayısıyla bizim burada 911 km sınırımız varken biz böyle bir mücadelenin içerisinde olmayacağız da onlar mı olacak? Biz bu mücadelenin içerisinde olmaya mecbur değil, mahkûmuz.

Putin, Merkel ve Macron arasında tam ittifak yok

- Bu haftasonu yapılan görüşmelerle ilgili ise sayın Macron ile aynı şekilde Merkel ve Sayın Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Bizim Putin ile belirlediğimiz tarih yani 5 Mart'ta bizim en kötü ihtimalde Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir. Telefonun ötesine geçip yüz yüze bu görüşmeleri yapmamız söz konusu olacak.

Koronavirüs için bütün önlemlerimizi aldık

- Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. Bilim kurulu ile yapılan çalışmalar neticesinde en uygun olan neyse biz bu kararlara uymak durumundayız. İran'dan bir virüsün ülkemize çıkarması bizde ciddi boyutlara ulaşabilir. Şu ana kadar biz bütün tedbirlerimizi aldık.

Libya'da iki şehidimiz var, Fox önce gazete olsun

"('Birkaç şehit var' ifadesine yanıt) Bakın Fox önce gazete olsun. Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Bunu bir defa öğrenmemiz lazım .Yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefet önce kendini yargılasın. Gidip Esed'le görüşeceksiniz diyorlar. Bu nasıl muhalefet ya. Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor, Bay Kemal bunun hesabını sormuyor kalkıp bize akıl vermeye kalkıyor. O aklı kendine sakla. Arkadaşlar bizim kendimize ait iki tane şehidimiz var. Ben bu rakamı açıkladım Bay Kemal ne yapacak bunu.