Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'na video konferansla katıldı. Toplantı sonrası Erdoğan açıklama yapıyor... Erdoğan, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasaklarının önümüzdeki hafta sonları da devam edeceğini açıkladı.

Pazar gecesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını açıklamasının ardından yaşanan süreç sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Huber Köşkü’nde video konferans yöntemi ile Kabine toplantısı gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Corona virüsü salgını başta olmak üzere gündemimizdeki konuları enine boyuna değerlendirdik. Türkiye virüsle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Dünyayı adeta pençesine alan bu salgının sağlık, gıda ve güvenlik başta olmak üzere etkilerini yakından takip ediyoruz.

Ülkemiz bu süreçte olumlu yönden bir ayrışma içindedir. Hastaların tedavisinden teşhisine kadar iyi durumdayız. Doktorların ihtiyaçları, malzemeleri, ilaç gibi konularda hiçbir eksiğimiz yoktur. Vatandaşlarımızın tedariki konusunda hiçbir eksiğimiz yoktur. Türkiye gibi 83 milyonluk bir ülkede aksaklık yaşanabilir. Var olanı bölüşmek, dağıtmak, küçük gecikmeler olabilir. Her vatandaşımıza ücretsiz maske dağıtımımız sürüyor.

32 milyon vatandaşımıza bakanlığımızın doğrulama kodunun olduğu rakam gitmiştir. Hafta sonuna kadar bu rakam artacak. Milli Eğitim Bakanlığımızdan Milli Savunma Bakanlığımıza kadar maske üretimine hız veriyor. Maskenin hem maddesi alınarak ülkemizde üretimi hem de tablet olarak almada da sıkıntı yaşamıyoruz.

45 gün içinde Yeşilköy ve Sancaktepe’de biner yataklı hastane kuracağımızı ifade etmiştik. Hadımköy’de de 100, Derince’de de 200 yataklı hastane kuruyoruz. Toplam yatak sayısı 2 binden fazla olan Başakşehir hastanemizi de hizmete açıyoruz. Bu hastanemizin yoğun bakım yatağı sayısı 456’dır.

Salgının kontrol altına alınması noktasında da önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Dünya sıralamasında test sayısında en başlarda yer alıyoruz. 34 bin 456’ya ulaşırken toplam test sayısında 450 binin üzerine çıktık. Test sayısında hamdolsun yükseliyor. Taburcu olan hasta sayımız da 5 bine yaklaştı. Türkiye, salgını çabuk kontrol altına alan ülkelerin başında geliyor, ülkemiz örnek gösteriliyor.

Corona virüsü salgınında kamu güvenliğini sağlamasına yakınen şahit olduğum bakanımız görevine devam ediyor. Cumhur İttifakı’nın tarafı olarak buradan sayın Bahçeli’ye de bir kez daha teşekkür ediyorum.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık. 17 nisan cuma gecesi saat 24.00’ten 19 nisan pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden bütün vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum.