Genel merkezlerde yapılan hesaplar sahada şaşınca AK Parti ve MHP 49 ilde ilan edilmiş olan adaylarını resmen değiştirme hesaplarına girdi.

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, kaybedileceği ortaya çıkan 49 ilde daha işbirliği yapmaya karar verdikleri duyuruldu.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki dün, “20’den fazla ilin üzerinde çalışıyoruz” açıklamasını yaparken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın ise, “Her ili, her noktayı tekrar değerlendireceğiz” diye konuştu.

“Yirmiden fazla ilin üzerinde çalışıyoruz”

Özhaseki, “51 ilin tamamı olmayabilir. Net sayı henüz yok. Ancak 20’den fazla ilin üzerinde çalışıyoruz. Net bir sayı değil üzerinde konuşuluyor. YSK’ya listeler verilene kadar sayı değişebilir” dedi. Belediye meclisi üyeliği seçimlerine ayrı listelerle girme konusunda daha önce ilke kararı alan AK Parti ve MHP’nin, bu karardan da geri adım attığı bilgisine ulaşıldı.

Adayların bazılarını geri çekecekler

İttifak çalışmalarını tamamlayarak tüm adaylarını törenlerle açıklayan AKP ve MHP’nin bazı adaylarını geri çekeceği belirtilirken Ağrı, Bartın, Bilecik, Bitlis, Burdur, Edirne, Giresun, Kırklareli, Siirt, Zonguldak, Bolu, Yalova, Iğdır’ın masada olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Kaynak; Milli Gazete