Aile müessesinin yok olma noktasına geldiği, evlilik dışı birlikteliklerin arttığı Avrupa’da en büyük sorunların başında doğum oranlarının düşmesi geliyor. Nüfus artış hızının düştüğü Avrupa’daki bu tehlike kapımıza dayandı.  Cumhurbaşkanı ERdoğan, dün partisinin Kadın Kolları 6. Olağan kongrelerinde yaptığı konuşmada, “Nüfus artış hızı neredeyse yarı yarıya düştü. Nüfusumuz azalmaya dahi başlayabilir. Nüfus avantajımızı sürdürmenin yolu aileye sahip çıkmaktan geliyor” diyerek, Türkiye’de nüfus tehlikesine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda yaptığı konuşma ile toplumun en önemli yapı taşlarından olan aile kurumuna değindi.  Aile kavramının ve kadının ailedeki yerinin çarpıtıldığını ve küçümsendiğinin altını çizen Erdoğan, konuşmasında yakın dönemde  yapılan yanlışların telafi edileceğini de söyledi.

“BATI’DA AİLENİN ÇÖKÜŞÜ KADININ METALAŞTIRILMASIYLA BAŞLADI”

Batı’daki aile yapısının çöküşüne değinen Erdoğan ‘Kadının sarıp sarmaladığı veya sarmaladığı şefkati ve dirayeti ile kucaklamadığı bir ailenin dağılıp gitmesi kaçınılmazdır. Batı’da ailenin çöküşü kadının metalaştırılıp bu kutlu vazifeden uzaklaştırılmasıyla başlamıştır. Televizyonuyla, filmiyle, müziğiyle, internetiyle ve nice mecralarıyla ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor.’ dedi.

‘BUNLAR BİRBİRİNİN ALTERNATİFİ GİBİ GÖSTERİLİYOR’

Bazı çevrelerin maksatlı çarpıtmalarına da değinen Erdoğan ‘Biz kadınlarımızın iş hayatında yükselirken de ailelerine sahip çıkmayı sürdürebileceklerine yürekten inanıyoruz. Bazıları bunların birbirinin alternatifi gibi biri olduğunda diğeri ortadan kalkacakmış gibi göstermenin gayreti içindeler. Bunlar Türk kadınını tanımıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde eğitim ve kültürle birlikte aileyi de önceliklerimizin en başına yerleştirerek bu hakikatleri cümle aleme göstereceğiz.’ ifadelerini kullandı.

“NÜFUS ARTIŞ HIZIMIZ YARI YARIYA DÜŞTÜ”

Bozulan aile yapısının nüfus artışına etkisini de değerlendiren Erdoğan, “Gençlerimize en az 3 çocuk mümkünse daha fazla çocuk, tavsiyesinde bulunuyoruz. İşte geçtiğimiz günlerde 2020 nüfus istatistiklerimiz yayınlandı. Ülkemizin nüfusu 84 milyona yaklaşmakla birlikte nüfus artış hızımızın yarı yarıya düştüğünü gördük. Nüfusumuz azalmaya dahi başlayabilir. Avrupa ülkeleri bu tehditle uzunca bir süredir karşı karşıya. Türkiye’nin aynı akıbete düçar olmasına izin vermeyeceğiz. Bu iş öyle parayla pulla olmaz. Aileyle sahip çıkmaktan geçiyor.” şeklinde konuştu.

AVRUPA'NIN BAŞ BELASIYDI BİZİM DE KAPIMIZI ÇALDI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır evli çiftlere yaptığı üç çocuk çağrısı toplumda karşılık bulmadı. Nüfus artış hızımızın neredeyse yarı yarıya düştüğünü ifade eden Erdoğan, “Bu gidişle çok uzak olmayan bir dönemde nüfusumuz azalmaya dahi başlayabilir. Avrupa ülkeleri bu tehditle uzunca bir süredir karşı karşıya. Türkiye’nin aynı akıbete düçar olmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı

Kaynak: Milli Gazete