CNN Türk ekranlarında Beste Uyanık'ın sunduğu programda 15 termik santrale baca filtresi takılması durumunda ortaya çıkacak maliyetler anlatıldı. Yapılan eleştiriler sonrasında Uyanık, yayının kesilerek sosyal medyaya sunulduğunu ve çarpıtıldığı yönünde bir açıklama yaptı. Söz konusu programı izleyen Zonguldak Çatalağzı sakini Meryem Güneş, Beste Uyanık'a, "Evimde misafir etmek isterim. Çocuğunu da alıp gelsin, onlara bacaların zehrini ikram edeyim!” diye tepki gösterdi.

Türkiye'de 15 termik santralin 2.5 sene daha baca filtresiz çalışacak ve çevreye zehir salacak olmasına gelen tepkilerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarının haberleştirildiği yayında baca filtresi takılmasının maliyetleri hesaplandı. Sosyal medyada CNN Türk ekranlarında 17.30'da yayımlanan programın o bölümüne tepkilerin gelmesi üzerine programın spikeri Beste Uyanık 'Yayınımız nasıl çarpıtıldı?' başlıklı bir açıklama yaptı.  Uyanık, "11.30'da ve 17.30 da iki farklı yayın yaptık. Amacımız termik santrallerin filtresiz çalışmasını gündeme getirerek dev işletmecilerin daha hızlı aksiyon almasını sağlamaktı. Bir algı operasyonu var, kesilerek sosyal medyaya servis edilen görüntüler var." dedi. 

Söz konusu termik santrallerin bulunduğu bölgelerden birinde oturan Meryem Güneş, Akşam Postası Editörü Uğur Koçbaş’a konuştu. CNN Türk'te yayımlanan ve eleştirilerin odağına oturan programı şiddetle kınadığını söyleyen Güneş şunları kaydetti:

‘’CNN Türk’ün termik santrallerle ilgili yayınını şiddetle kınıyorum. Beste Uyanık’a sesleniyorum. Gelsin misafirimiz olsun. Çocuğu da varmış onu da alsın gelsin. Ben evimde misafir edeceğim, bizim her gün soluduğumuz zehri o da görsün. Bizim çocuklarımız burada maske ile dolaşıyorlar. Gençlerimiz kanser oluyor, ölüyor. Beste Uyanık’a soruyorum, burada neler yaşadığımızı biliyor musun? Bizim neler yaşadığımızı gel gör ve filtresiz termik santrallerin ne demek olduğunu anla. Beste hanım buraya gelirse hemen kaçıp gider, bizim başka yere gidecek gücümüz yok. Beste hanımla Çatalağzı’nda görüşmek isterim. Onu evimde misafir edeceğim. Ona her türlü ikramda bulunacağım. Bir de bacalardan çıkan zehri ikram edeceğim.” 

Kaynak:: T 24 haber