Saadet Partisi Kadın Kolları, “Öğretmenler Günü” dolayısıyla düzenlediği programda öğretmenlerin sorunlarını masaya yatırdı. Programda konuşan Saadet lideri Karamollaoğlu, atanamayan öğretmenlerin ve ücretli öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, ciddi haksızlıkların yaşandığını kaydetti.

Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu, partisinin Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen “Öğretmenler Günü” dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Programda, öğretmenlerin yaşadıkları sorunlar ile ilgili sunumlar yapıldı.

KARAMOLLAOĞLU: “BU KABUL EDİLEMEZ”

Öğretmen bir aileden geldiğini belirterek sözlerine başlayan Karamollaoğlu, “Öğretmenler, geleceğimizin temeli olan genç nesillerimizi yetiştiriyor. Meslek sahibi olup ülkemiz ve milletimiz için çalışan her bireyin bir öğretmeni vardır. Bu nedenle öğretmenlerin emeklerinin değeri çok yüksektir” ifadelerini kullandı. Öğretmenlerin yaşadığı en büyük mağduriyetlerin başında gelen atanamama ve ücretli öğretmenlik ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, “Öğretmenler tecrübelerine, başarılarına göre ücretler alır ve bu onların hakkıdır. Ama aynı kriterleri taşıyan öğretmenler arasında ücret ve kadro ayrımı yapılması ciddi bir haksızlık ve adaletsizliktir. Bu kabul edilemez” dedi.

TEKİR: “ÖĞRETMENLER, NESİLLERİ YETİŞTİRİR”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Tekir ise yaptığı konuşmasında öğretmenlerin nesillerin eğitilmesinde önemli bir görevi olduğunu vurguladı. Tekir, “Bir kişinin eğitimi en başta annesi ile başlar. Annesinden sonra bir kişinin eğitiminde uzun yıllar yer edinen ise öğretmendir” dedi.

SÜRÜCÜ:  “ÖĞRETMENLER İÇİN KALICI BİR ÇÖZÜM GETİRİLMELİ”

n Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü ise programda gerçekleştirdiği sunumda, “Bugün 750 bin atama bekleyen öğretmen var. Mevcut öğretmen açığı ise 140 bin. Her sene ise 15 bin öğretmen emekli oluyor. Buna karşılık ise 20 bin öğretmen ataması yapılıyor. Ancak bu yeterli değil. Yaşanan bu mağduriyete kalıcı bir çözüm getirilmeli” dedi.

ASİLTÜRK: “ÖĞRETMENLER GEÇİM DERDİ İLE BOĞUŞUYOR”

Programın ev sahipliğini yapan Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk ise yaptığı konuşmada öğretmenliğin medeniyetimizde önemli bir meslek olduğunu ancak günümüzde bu durumdan bahsedilemeyeceğini kaydetti. Asiltürk, “Bugün 18 milyon öğrencimizi  1 milyon 200 bin öğretmenimiz geleceğe hazırlamaktadır. Fakat öğretmenlerimiz, yaşam ve çalışma şartları, özlük hakları, onurlu meslek hayatı ve itibarı konusunda büyük sıkıntı içerisindedir. Geçinemediği için öğretmenliğinin yanı sıra ikinci, üçüncü iş yapmak zorunda kalan öğretmenlerimiz vardır. Mesleğine yönelik en basit materyallerden mahrum öğretmenlerimiz vardır. 3600 ek gösterge sorunu hâlâ çözülemediği için mağduriyet yaşanmaktadır” diye konuştu.

BAYRAK: “EĞİTİMDEKİ SORUNLARI ÇÖZÜLEMEYEN BİR ÜLKE KALKINAMAZ”

Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı Hatice Bayrak ise konuşmasında, atanan ve çalışan öğretmenlerin de büyük sorunlar yaşadıklarını kaydetti. Öğretmenlerin çalışma hayatında yaşadıkları sorunlara ivedilikle çözüm bulunması gerektiğini belirten Bayrak, “Eğitimin sorunlarının çözülmediği bir ülkede gelişim ve kalkınmadan bahsedilemez” ifadesini kullandı.

KARAGÖZ: “EĞİTİMDE ATAMA VE EŞİTLİK TALEP EDİYORUZ”

Atanamayan öğretmenler adına söz alan Atanamayan Öğretmenler Platformu Temsilcisi Ayşe Karagöz, atama bekleyene yüz binlerce öğretmenin ve özlük haklarından mahrum çalışan on binlerce öğretmenin Türkiye’ye yakışmadığını belirterek, “Eğitimde atama ve eşitlik talep ediyoruz” çağrısında bulundu.

POSTALLI: “ÖZEL OKULLAR İÇİN AYRI BİR BAŞLIK AÇILMALI”

İnci Koleji Kurucu Temsilcisi Mehmet Postallı ise yaptığı konuşmasında özel okulların yaşadıkları sorunların ayrı bir başlık altında değerlendirmesinin önemli olduğunu ve çözüm yolları geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.