MHP'li başkan yayına mesaj atarak katıldı, ortam gerildi: 'CHP’den fazla oy almazsak istifa edip şehri terk edeceğim'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un konuk olduğu programa mesaj atarak katılan MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, "MHP, CHP’den fazla oy almazsa istifa edip şehri terk edeceğim” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kentte yerel bir televizyon kanalında programa katıldı; gündeme dair değerlendirmeleri sırasında MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver programın sunucusuna mesaj attı:

“Sayın Milletvekilini izliyorum, konuştuğu konularla ilgili birçok şeyi desteklediğimi ifade etmek istiyorum. Milletin, devletin nafakasını kovalayanlarla hesaplaşacaklarını söylemesi kendisi adına çok cesur bir söylem olarak değerlendiriyorum.

'ELAZIĞ'DA MHP'DEN FAZLA OY ALACAĞIZ'

Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş'ın haberine göre Işıkver'in attığı mesaja tepki gösteren Erol, bir siyasi partinin iddiasının "Ben bu şehirden milletvekili çıkartacağım, ben bu şehrin belediye başkanlığını alacağım" olması gerektiğini belirtti.  

"Ben ‘MHP milletvekili çıkarmamalı diyemem' benim böyle bir hakkım yok. Ben kendimi anlatırım, ‘Ben bu ilde milletvekili olacağım' derim. Bir başka partinin milletvekili çıkarıp çıkarmayacağı üzerine iddia ortaya koyamam bu nasıl bir iddia? Niye partisin o zaman? Niye il başkanısın? Niye aday değilsin? Ve aday çıkardığın kişiye haksızlık değil mi?" diye soran Erol, şöyle devam etti:

"Biz iddialıyız Elazığ'da bu dönem cumhur ittifakının dört milletvekili AKP'de ama bu iki milletvekilini ben alacağım demek yerine 'CHP milletvekili çıkaramayacak' diyor. Sana ne? Sen zaten bana oy vermeyeceksin, senin partin var çünkü. Bu nasıl bir mantıktır anlamıyorum.