KARSAN Otomotiv Sanayii ve Ticaret AŞ (Karsan) ve Adastec iş birliğinde geliştirilen yüzde 100 elektrikli ve sürücüsüz otobüs “Otonom Atak Electric” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikle tanıtıldı. Etkinlikte iş insanı İnan Kıraç da yer aldı.

CHP Washington Temsilcisi Yurter Özcan ise Erdoğan’ın açılıştaki görüntüsüyle Sezgin Baran Korkmaz’ın ortağı olduğu KARSAN konusunda bağlantıyı yorumladı.

Türkiye’de de 132 milyon dolarlık kara para akladıkları iddiasıyla SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz ve yöneticileri hakkında soruşturma başlatılarak, gözaltı kararı verilmişti. Korkmaz en son pasaport kontrolünde polis kamerasıyla görüntülenmişti.

Yurter Özcan da bu konuya değinerek, sosyal medya hesabından “Bugün Tayyip Erdoğan Külliye’de Karsan tarafından üretilen şoförsüz, elektrikli otobüsleri uzun uzun test etti. Yurtdışında olan Sezgin Baran Korkmaz, Eylül 2020’de Luxembourg’daki Silcolux Investments’i 82 milyon dolara alarak, Karsan’ın yüzde 28.55 ortağı olmuştu” diye yazdı.

Özcan devamında da “Tayyip bey bugün İnan Kıraç ile çok samimi gözüküyordu. Hatta Inan bey’e ‘patron’ diye hitap etti kameralar önünde. SBK ise hala yurtdışında. SBK’nın satın aldığı Karsan hisselerinin şu anki statüsü acaba ne? SBK bugün Külliye’deki törene davetli miydi?” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşımlar: