CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Defalarca uyardık. Egemen güçlerin bu bölgede taşeronluğuna soyunmak en büyük tehlikedir dedik. Maşa kullanırlar dedik. Komşumuz olan bir ülkenin rejimini değiştirmek için özel bir çaba harcıyorsunuz. Sana ne kardeşim. Varsa bir sorun uluslararası arenaya taşırsın sorunu.

Devlet aklı Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarlarını her zaman her yerde savunmaktır. Aynı zamanda devlet aklı liyakatli kişilerin yer alması demektir. Liyakatten söz edemezseniz bir kişinin aklından söz edersiniz. 26 Şubat 2016’da Erdoğan konuşuyor: Biz orada Ortadoğu’daki projenin eş başkanıyız diyor. Bize o görevi seçerek verdiler. Sana Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığını kim verdi. Çık açıkla.

Kim seni yönlendirdi. Kim sana telkin etti. Bunun cevabını da Erdoğan veriyor. 5 Aralık 2017’de Erdoğan, Biz Özgür Suriye Ordusunu ey Amerika sizinle birlikte kurduk diyor. Telkinin kimin tarafından verildiğini Erdoğan’ın kendisi söylüyor. Vicdan sahibi olan herkese sesleniyorum: ÖSO’yu Amerika’yla beraber hangi gerekçeyle kurarsınız. Suriye’nin parçalanması kime yarıyor. Akıl var akıl.

Biz bu kadar şehidimiz varsa TBMM’nin toplanması lazım dedik. Bunu asla siyasi polemik konusu yapmayacağız dedik. Parti sözcümüz bir basın açıklaması yaptı. Kimseye eleştiri gelmedi. Türk Ordusu Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusudur, onlarca şehidimiz varken TBMM’nin sessiz kalmaması lazım, bu nedenle TBMM hemen kapalı oturumla toplanmalıdır dedi. Bakın hiçbir suçlama yok, sadece olayın ayrıntılarını öğrenmek için söyledik. Ertesi gün yine haber gelmedi. Sonra bir açıklama daha yaptık.tarafsız