Üzerinden 13 gün geçmesine karşın halen tam anlamıyla sonuçlanmayan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'nin seçimlerde "şaibe, organize usulsüzlük" yapıldığı iddialarına yanıt verdi. Öztrak, "İpe sapa gelmez iddialarla milletin ferasetini küçümseyenlere şunu hatırlatıyorum; hileyi elinde gücü olan yapar" diye ifade etti.

Faik Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şu şeilde;

“Şaibe, organize işler' gibi ipe sapa gelmez iddialarla milletin ferasetini küçümseyenlere şunu hatırlatıyorum; hileyi elinde gücü olan yapar.

"İstanbul’da seçimin galibi Ekrem İmamoğlu’dur.

"Siyasette var olmak istiyorlarsa milletle kavga etmeyi bıraksınlar. Milletimiz başta aş ve iş olmak üzere çok büyük dertlerle boğuşuyor ve bunlara çözüm bekliyor. Verin kardeşinize yetkiyi bu faizle nasıl uğraşılır görün dediniz, bugün faiz yüzde 20'yi geçti. Millete verdiğiniz sözleri tutmaya başlayın. İşsiz sayısı 8 milyona yaklaşmış, millet borcu altında inim inim inliyor, her gece evinin tapusunu bankalara kaptırdığı kabusları görüyor. Artık ekonomik sorunların çözümüne kafa yorun.

"(Bahçeli'nin oy oranı tepkisine yorum) 'YSK'nın ilan ettiği sonuçlara göre benim oyum yüzde 7.4 değil, ben il genel sonuçlarına bakarım' diyor. Yenilen pehlivan güreşe koymaz. İstediğine baksın. Ülkemizin yüzde 25'inde yönetim veren CHP'ye halkımızın yüzde 40'ı emanet etmiştir. 

"(Bahçeli'nin Pirus atfına yorum) Anladığım kadarıyla Cumhurbaşkanıyla benzer bir söylem. Yani bizim belediye başkanlarımızı çalıştırmayacaklarını söylüyorlar. Milletimiz onların ellerini tutanlara gereken cezayı keser.