Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, bazı medya organlarında istihbarat fişlerine dayanılarak "CHP listesindeki PKK'lılar" diye yayınlanan isimlerden Fevzi Ala'nın ağabeyi Haydar Ala ile konuştu. PKK ile iltisaklı olduğu ileri sürülen Ala, AKP'li olduğunu ve 31 Mart'taki seçimde görev yapacağını ifade etmesi dikkat çekti.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, "Bakın şu seçim skandallarına" başlığıyla yayımlanan yazısında, "Seçimlerle ilgili ilginç gelişmeler oluyor. Hükümete yakınlığı ile bilinen gazetelerde, CHP ve İyi Parti'den belediye başkan ya da belediye meclis üyeliğine aday yapılanların bölücü terör örgütüyle bağlantıları ortaya konulmaya çalışıyor" ifadelerine yer verdi.

Öztürk yazısında, Haydar Ala'nın şu sözlerini gündeme taşıdı ve şu şekilde yazdı;

Bu bir taktikti. 20 yıl önceki olayla kardeşimi de, beni de PKK'lı gösteriyorlar. Kardeşim bir karakol yüzü bile görmemiştir. Aday olunca bunların karşısına çıkarılması hiç yakışık almıyor. Üstelik o CHP'li, ben AKP'liyim."

Öztürk Fevzi Ala'nın 2002 yılında CHP'ye üye olduğunu, Haydar Ala'nın hâlâ  AKP'nin Muş-Varto ilçe başkanlığının kayıtlı üyesi olduğunu belirtti. Öte yandan Öztürk, 31 Mart'ta yapılacak seçimde de AKP tarafından seçim kuruluna verilen listede Ala'nın, Gölyayla Köyü Onpınar İlkokulu'nda AKP'nin sandık görevlisi olarak yer aldığı bilgisini paylaşarak, "Seçim Kurulu Başkanı Hakim Emel Dulkadir Çelebi'nin düzenlediği 5 Mart 2019 tarihli belgede de bu kişinin AKP tarafından görevlendirildiği yazılı. Fazla söze ne gerek var? Şu anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanı'na, İçişleri Bakanı'na bile yanlış bilgiler veriliyor. İçişleri Bakanı da, gerekli araştırmayı yapmadan bunları açıklıyor. Fevzi Ala'ya bir özür borcunuz yok mu?" diye sordu.