CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, Ankara'da 'zafer' ilan etti. "Evet, 25 yıl sonra Ankara'da bir tarih yazılıyor bugün" diyen Koç, "Umarım bunu İstanbul, Adana, Hatay, Balıkesir gibi diğer illerimiz de takip edecektir" ifadesini kullanması dikkat çekti.

Koç'un yaptığı açıklama şu şekilde;

"Daha metropol ilçelerde yüzde 40’a yakın sandık genellikle bizim oylarımızın yoğun olduğu yerler. Bizim elimizdeki veri akışı bir simülasyon yapacak olursak yüzde 5-6 puan farkla Mansur Yavaş tarafından kazanılmıştır."

"Takipçisi olduk"

"Hem elimizdeki veriler hem diğer akışlar resmi yavaşlatılmış bilgi akışı dahi 3 puana yakın bir fark gösteriyor. Bunu yapmamızın nedeni seçimde yenilgi noktasında hazımsızlık yaşama durumunda olanların bu işi kabul etmeleridir. Türkiye'nin birçok yerinde son derece gelişmiş teknolojiyle gelişmiş olan YSK, 56 dakika veri akışını durdurdu. CHP yöneticileri YSK'ya giderek bu sürecin takipçisi oldu."

"Değerli hemşerilerimiz vakur olacaksınız, taşkınlığa yol açmayacaksınız."

"Tüm tasnif işlemleri bitene kadar sandıklardaki görevlilerimiz, görevlerine dimdik inanmış bir şekilde devam edeceklerdir. Daha da farklı bir sonuç çıkabilir, olumlu yönde, onun için iki şey rica ediyoruz, hiçbir arkadaş demokrasinin namus noktası olan sandıkları asla terk etmesinler. Son noktaya kadar verilen görevlerini yerine getirecekler."

"Evet, 25 yıl sonra Ankara'da bir tarih yazılıyor bugün. Umarım bunu İstanbul, Adana, Hatay, Balıkesir gibi diğer illerimiz de takip edecektir. "

"Sayın Mansur Yavaş'ı da kutluyoruz"

"Mansur Bey de herhalde daha sonra verileri paylaşacaktır. Biz koordinatörler olarak sizinle paylaşmamızın amacı, hiçbir kimse bir girişime yaklaşmasın. Geçen seferki gibi bir takım beklentilerle... Bu iş geri döndürülemeyecektir. Biz kazanan tarafta olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."