Demokrat Parti  milletvekili Cemal Enginyurt,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz üzerine yaptığı konuşmalar üzerine bir dolar iddiasında bulundu. Enginyurt “dolarda büyük oyunlar var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından faizle ilgili “Kur, faiz ve enflasyon üçgeninden faydalananlar ülkemizin yatırım, istihdam, üretim, cari fazla yoluyla büyüme stratejisini anlamıyorlar. Bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam tersine faizi düşürmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı. Bu açıklamalar üzerine dolar Kuru sert bir yükselişe geçti.

"DOLARDA BÜYÜK OYUNLAR VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarının bir kurgu olduğunu öne süren Demokrat Parti Ordu milletvekili Cemal Enginyurt dolar kurunda büyük oyunların oynandığını ve yine zenginin, tefecinin kasasının dolacağını öne sürdü.

Enginyurt kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “ Erdoğan: Faizi düşürmeye devam edeceğiz diyerek, Dövizin yükselmesine sebep oldu. Bu demektir ki: Bir kaç güne kalmaz, dolarda büyük oyunlar var. Yüksekten sat, aşağıdan al. Yaparsa Ak Parti yapar. Hep zenginin, tefecinin kasa dolar.” Diye yazdı.