Cemal Enginyurt, BircanHaberTV'de Bircan Yıldırım'ın sorularını cevaplandırarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Enginyurt, kendisine yöneltildiğini belirttiği 'dönek' suçlamalarına çok sert tepki göstererek "Hele  MHP'lileri, ülkücüleri hiç anlamıyorum.

"BU  AK PARTİ SEVDASI NE SİZDE YA"

'İyi ki seni Bahçeli atmış, ne olduğunu görmüş' diyor. Ne yaptım da ne olduğumu gördü. Ben Sayın Bahçeli'ye ne haksızlık yaptım, ne kötü söz söyledim. MHP'ye, ülkücülere hangi yanlışı yaptım da bunu diyorsunuz. Bu Ak Parti sevdası ne sizde ya. Siz nasıl ülkücü, nasıl Türk milliyetçisisiniz ya.

"DOĞI TÜRKİSTAN ZULÜM ALTINDA"

Doğu Türkistan Türklüğü zulüm altında. 'Andımız'ı okumakla Türk olunmaz' deniliyor. 'Murat Karayılan tövbe etse televizyona çıkabilir' deniliyor. 'Kanlı katil nasıl televizyona çıkabilir?' nasıl sormuyorsunuz?" cevabını verdi.

"Esas bu tiplere yazıklar olsun ya. Düne kadar Cumhur İtifakı'nı savunmuş olmam, Sayın  Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olsun diye oy istemiş olmam bugünkü yanlışları gördüğümde yanlışlara inatla 'devam' demem mi gerekiyor?" açıklamasında bulunan Enginyurt, şöyle konuştu:

"Hem Allah Resulü buyuruyor ki 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' sonra Cemal Enginyurtlar gibiler çıkıp da kötülükleri anlatınca, yanlışları söyleyince 'Vay dönek. senin de ne olduğun ortaya çıktı' diyeceksiniz. Beni neden attılar MHP'den '665 bin ton rekolte var dedi Tarım Bakanı.

Ben dedim ki '665 bin ton olursa milletvekilliğinden istifa edeceğim olmazsa sen bakanlıktan istifa ediyor musun?' 500 bin ton oldu. Benim söylediğim mi doğru oldu. Bakanın dediğimi doğru çıktı. Şimdi beni döneklikle suçlayanlar hangi vicdanla suçluyorlar. Hele MHP'lileri, ülkücüleri hiç anlamıyorum ya."