Can Ataklı, Korkusuz gazetesindeki yazısında AKP'ye yakın Abdulkadir Selvi üzerinden  Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Saray yazarı, Erdoğan’ın bitişini ilan etti" başlık yazı kaleme aldı.

Ataklı yazısında "Kusura bakmasın ama Abdülkadir Selvi saraya yaranmak isterken Erdoğan’ın çöküşünü yazdığının farkına bile varmamış anlaşılan. İşte görüyorsunuz, AKP yüzde 39.1 oy alırken Erdoğan yüzde 30’da kalıyor. Tabii anketin bazı bölümlerinde “aday kıyaslamaları” yapılmış. Erdoğan’ın karşısında “yok İmamoğlu olursa, yok Kılıçdaroğlu olursa, yok Abdullah Gül olursa, oylar nasıl olur?” türü sorular var ama hiçbirinde Erdoğan yüzde 50’yi bulamıyor, en fazla yüzde 44’e çıkabiliyor" dedi.

İşte Can Ataklı'nın yazısı şu şekilde:

"Bitmiş yani bu iş.
Açıklaması da saray yazarlarına düşüyor artık
"Saray yazarı, Erdoğan’ın bitişini ilan etti
Hep yazıyorum, 'Saray ve çevresi panik halinde' diye
Yolun sonuna yaklaştıklarını görüyorlar artık.
Köpükle falan anlatılacak gibi değil durum artık.
Baskın seçime gitmek, olağanüstü hal ilan etmek istiyorlar ama sonucu hala garanti göremedikleri için burada da tedirginler.
Erdoğan nereden çıkardıysa, “Sokaklara dökülecekmişsiniz, dökülün de görün gününüzü, 15 Temmuz’da ne yaptıysak aynısını yaparız” türü cümlelerle gerginlik artırmaya çalışıyor.
Bunlar da fayda etmeyecektir.
Anketler durumu gösteriyor, çöküşü adım adım izliyoruz bu anketler sayesinde.
Buna karşı size 20 Aralık olayından sonra “Bakın göreceksiniz yılbaşından sonra AKP’nin yükselmeye başladığı anketleri yayınlanacak” demiştim size.
Başladılar.
Ancak o kadar panik halindeler ki, AKP’yi yükselmiş gösterirken farkında olmadan Erdoğan’ı batırıyorlar.
Hürriyet’in sarayla en iltisaklı yazarı Abdülkadir Selvi, dün köşesinde “gururla” bir anket sundu okurlarına.
“Anketlerde rüzgar değişti” başlığını atmıştı yazısına.
Tam tahmin ettiğim gibi “20 Aralık olayı toplumda bir ferahlık ve güven yaratmıştı” ve değişen bu hava ile “AKP’nin oylarında yine yukarı çıkış başlamıştı” bu ankete göre.
Anketi yapan kim?
Saraya yakınlığı ile bilinen Hilmi Daşdemir’in sahibi olduğu Optimar adlı anket şirketi.
Bütün anketlerde AKP’nin düşüşte olduğu görülürken bile “Erdoğan fark atıyor” sonuçları açıklayan bir şirket bu Optimar.
Abdülkadir Selvi, Optimar anketini anlattığı yazısında “Doların düşüş trendine girmesi sadece ekonomik göstergeler değil, siyasi iklimin değişmesine de yol açmış. Optimar’ın kasım ayı anketinde AK Parti’nin oy oranı yüzde 37.5 çıkmıştı. Aralık anketinde ise AK Parti iki puanlık bir yükselişle 39.1’e yükselmiş” diyor.
Yani Optimar bile AKP’nin biraz düştüğünü kabullenmiş kasım ayında ama şimdi toparlanma başlamış.
Ankete göre oy dağılımı şöyleymiş;
Görüldüğü gibi Cumhur İttifakı olarak bilinen AKP-  MHP koalisyonu toplamda yüzde 49.1 oy alıyor.
Şimdi buraya bir nokta koyalım ve anketin bir diğer bölümüne geçelim.
Abdülkadir Selvi, Optimar’ın halka  Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceğini sorduğunu belirterek şunu yazmış:
“Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 30.8 olurken, ikinci sırada uzun süredir Mansur Yavaş geliyor. Yavaş diyenlerin oranı yüzde 11.6 oldu.  Ekrem İmamoğlu yüzde 9.6 ile üçüncü sırada yer alırken, dördüncü sıraya yüzde 7.3’le adaya bağlı seçeneği girdi. Kılıçdaroğlu ise yüzde 6.1’le beşinci sırada gelirken, onu 4.1’le  Meral Akşener  takip etti. Abdullah Gül ise yüzde 1 oranıyla on birinci sırada yer aldı.”
Kusura bakmasın ama Abdülkadir Selvi saraya yaranmak isterken Erdoğan’ın çöküşünü yazdığının farkına bile varmamış anlaşılan.
İşte görüyorsunuz, AKP yüzde 39.1 oy alırken Erdoğan yüzde 30’da kalıyor.
Tabii anketin bazı bölümlerinde “aday kıyaslamaları” yapılmış.
Erdoğan’ın karşısında “yok İmamoğlu olursa, yok Kılıçdaroğlu olursa, yok Abdullah Gül olursa, oylar nasıl olur?” türü sorular var ama hiçbirinde Erdoğan yüzde 50’yi bulamıyor, en fazla yüzde 44’e çıkabiliyor.
Bitmiş yani bu iş.
Açıklaması da saray yazarlarına düşüyor artık."