CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Fox TV’de Çalar Saat Hafta Sonu programında değerlendirmelerde bulundu. ‘Erken seçim’ sorusunu cevaplayan Öztrak, iktidarın artık yönetemediğini söyledi mecburiyetten erken seçime gidileceğini belirtti.

Faik Öztrak, “Bu yönetemezlikle, bu ülkeyi yönetme kabiliyetini tamamen kaybetmiş olan iktidarla, siyaset üretemeyen iktidarla erken seçim mecburen çok kısa zamanda olur. Bunları bu işleri düzeltecek bir şeyi kalmadı.” dedi.

“Şu tarih bu tarih demek zor. Sandığı millet istiyor. Erken seçim kararını da bu hükümet verecek, Erdoğan’ın şahsım hükümeti verecek. Çünkü yaptıkları anayasa değişikliğiyle o noktaya getirdiler işi” diyen Öztrak, “Yönetemediklerini görecekler, gördükleri anda da apar topar erken seçime gidecekler. Çok uzamasın diye temenni ediyorum aksi takdirde milletimizin sırtındaki yük her gün artacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP olarak seçime hazır olduklarını söyleyen Öztrak, “Seçimden sonra da bu ülkeyi süratla düze çıkarmaya, bu ülkeyi yeniden refaha kavuşturmaya hazırız.” diye konuştu.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

Bir takım yanlış teoriler uğruna, bir takım yanlış ikbal arayışları içinde, milletin 128 milyar doları Merkez Bankası'nın arka kapısından buharlaşıp hazineye gitmiş. Ne olduğu açıklanmamış. Şimdi biz diyoruz ki: Bunu niye yaptın? Bu kur rejiminde bunu yapmaması lazım.

İkinci sorduğumuz şey: Acaba birileri için mi yaptın? Kime sattın? Ve kaçtan sattın? Bugün baktığınız zaman 1 doların 6 buçuk lira olduğu zaman satılan rezervler bugün 8 lira 30 kuruştan geri konmak zorunda. 128 milyar dolar hesapladığınız zaman 300 milyar Türk Lirası'na yaklaşıyor.

Bir sürü şey yapabilirsiniz. Baktığınız zaman bugün 300 milyarla sadece şunu söyleyeyim: Sizin geçen yıl pandemi nedeniyle bu ülkenin esnafına, yoksuluna, işsizine toplam verdiğiniz para doğrudan destek olarak 6, kredi şu bu işsizlik fonundan verdiğini  koyduğunuz zaman 55 milyar lira. Abad ederdiniz milleti. Bu pandemiyi çok rahat bir şekilde, milleti canıyla cüzdanı arasında sıkıştırmadan geçirebilirdiniz.

Ama ne oldu? Böyle bir zarar ortaya çıktı. Bu rezervi yerine koymak için böyle bir ilave parayı vermek zorunda kalacaksınız. 

2002 yılının sonunda AKP iktidara gelirken kendisi de o dönemde satılan 5 milyar doların hesabını sorarak geldi. 5 milyar dolar nerede? Şimdi biz diyoruz ki kime sattın, kaçtan sattın söyle? Diyorlar ki ticari sır... O dönemde de ticari sırdı. Ama Meclis'te Yoksulluk Araştırma Komisyonu kuruldu. Kime ne kadar ne satıldı açıkça ortaya çıktı. Bu da çıkacaktır. 

Siz tutup MB'nin piyasa koşulları içinde millete açık olarak satabileceği rezervleri götürüp kamu bankaları aracılığıyla arka kapıdan satıyorsanız kime sattın, kaça sattın sorusu son derece meşru bir sorudur.

Bu 128 milyar dolar niçin satıldı? Diyorlar ki kuru tutmak için, faizi tutmak için. Faizi de tutamadın. Bugün yüzde 19. Dünyanın en yüksek 7. faizini veriyoruz. Türk Lirasının değer kaybına baktığınız zaman kendi akranları içinde en fazla değer kaybeden para bizimki. 128 milyar dolar bir işe yaramamış.

Ne işe yaramış biliyor musunuz: 128 milyar dolar kasanızda olmadığı için MB'nin kasası 45 milyar dolar açık verdiği için bugün siz dışarıda dik duramıyorsunuz.

Birileri gelip bir şeyleri dikte ediyor. Amerika'nın sözde Ermeni soykırımı açıklamasına bir bakın. Cevap verebildi mi? Genel başkanımız söyledi: Her şeye aslan kesilen Erdoğan kedi gibi miyavladı. Neden çünkü kasa boş.