Gazeteci Ruşen Çakır, 23 Haziran'da yeniden yapılacak İstanbul seçimlerine yönelik yaptığı değerlendirmede, Saadet Partisi ile AK Parti'nin teşkilatlarını kıyasladı. Çakır, Saadet Partisi mensuplarının fedakarca çalıştığını ifade etti.

2018 Erbakan Ödülleri'nde Medya dalında ödüle layık görülen gazeteci Ruşen Çakır, İstanbul'da yeniden yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi seçimini Medyascope kanalında değerlendirdi. Çakır, değerlendirmesinde Saadet Partisi teşkilatında çalışanların gönüllü olduklarını ve maddi bir beklentilerinin olmadığını vurguladı. AKP içinde bulunanların çoğunun ise maddi bir karşılık verilerek motive edildiğini belirten Çakır, 23 Haziran'da Saadet Partisi'nin ne yapabileceğini de yorumladı.

23 Haziran'da Saadet Partisi'nin oylarının çok değerlendiğini söyleyen Çakır, partinin gücünü çalışanlarından aldığını ve AKP ile CHP gibi maddi olarak çok güçlü olmadığını dile getirdi.

Saadet Partisi ve AKP'nin aynı tabanlara hitap ettiğini belirten Çakır, 23 Haziran'da Saadet Partisi tabanının ne yapacağına ilişkin de yorumlarda bulundu. Son birkaç yıldır ve özellikle 31 Mart seçimi döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi'ne yönelik sert eleştirilerini ve Millet İttifakı içerisinde olmamasına rağmen içerisindeymiş gibi gösterdiğini hatırlatan Çakır, bunun parti tabanında olumlu karşılanmadığını söyledi. Tabanlardaki geçişkenliğin eskisi kadar olmayacağını dile getiren Çakır, 23 Haziran'da AKP adayına Saadet Partisi tabanından oy geçişi olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoağn'ın 31 Mart seçimi öncesinde Saadet Partisinin İBB adayı olmadığı yönündeki sözlerini de hatırlatan Ruşen Çakır, "Saadet Partisi tabanının bu sözlere çok içerlediklerini biliyorum." diye ifade etti.

AKP'nin 23 Haziran'daki seçimi kazanmak için öncelikle kendisine oy veren ve sandığa gitmeyen küskünleri kazanmak için çabalayacağını söyleyen Çakır, "İkinci sırada ise Saadet Partisi'ni ikna etmeye çalışacaklarını düşünüyorum. Bunu nasıl yapacaklarını tam kestiremiyorum ancak işe Saadet Partisi'ne yönelik o sert üsluplarından vazgeçerek başlayabilirler diye düşünüyorum. Şu ana kadar Saadet Partisi'ne yönelk bir şey göremedik. AKP Saadet Partililerin oyunu almak için bir takım stratejiler geliştirecektir." diye konuştu.

"SAADET PARTİSİ MENSUPLARI FEDAKARCA ÇALIŞIYOR"

Ruşen Çakır konuşmasını şu çekilde sürdürdü:

"Bugün milyonlarca oy alan AKP ile 103 bin oy alan (İstanbul'u kastediyorum) Saadet Partisi'nin örgütlerini kıyasladığımızda açıkçası Saadet Partisi'nin örgütü her halükarda AKP örgütünden daha dinamik bir örgüt. Çünkü belli bir aşamadan sonra AKP, örgütünü bir şeyler vererek yürtüyor. Yani devlet, belediye imkanları vs. ile motive ediyor. Karşılığında bir şeyler elde eden bir AKP teşkilatı var. Ama Saadet Partisi halen veren insanlardan oluşuyor. Onlar hala fedakarlıkla... Çünkü Saadet Partisi üyesi olmanın, seçim çalışmalarında bulunmanın şu anda bir somut karşılığı yok. "