ByLock'un lisans sahibi David Keynes'in Türkiye'de olduğunu aylar sonra öğrendiğimizi hatırlatan Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan "Hapisten çıktığını da ilk ben yazıyorum" diyerek haberi bugünkü köşesine taşıdı. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Keynes'in avukatının 8 ay önce savcılığa başvuruda bulunduğunu ifade ederek o dilekçede yer alan “Daha önce birçok kez girişimde bulunmasına rağmen, kendisinin ifadesinin alınması konusunda ilgili makamlar duraksama gösterdi ve dolayısıyla bu mümkün olmadı.” cümlesine vurgu yaptı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın duruşma tutanağından aktardığına göre Türkiye, David Keynes adına bir arama kararı dahi çıkarmadı. Asıl adı Alparslan Demir olan ve  ABD vatandaşı olunca adını David Keynes olarak değiştiren Bylock'un lisans sahibinin Türkiye'deki tüm işlemlerinin Alparslan Demir adıyla yapıldığını aktaran Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan "Yani ABD pasaportu ile ülkeye girse kimsenin ruhu duymayacaktı." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, "Keynes ile ilgili çok şey yazıldı ancak çok kritik bazı noktalar özenle saklandı" diyerek David Keynes'in ABD'den dönmeden önce  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçe'den çok çarpıcı ifadeler aktardı.

KEYNES'İN İTİRAFLARI

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın aktardığı bilgilere göre ByLock'un lisans sahibi David Keynes'in ilk dilekçesinde şunlar yazıyordu:

“1990 yılında Ankara Siyasal’ı kazandım. İlk dönemin ortasına kadar o zaman cemaat adı verilen örgütün evinde kaldım. Ev imamı olan ve şu anda örgütün  Birleşmiş Milletler’deki davalarını organize eden eski hâkim Talip Aydın ile anlaşamadığımdan ayrılıp kendi evime İstanbul’a döndüm. Diğer evde (ayrıldığı evi kastediyor) Prof. Çağrı Erhan, eski   TRT  Haber Dairesi Başkanı ve Eyüp’ten tanıdığım olan Ahmet Böken ve şu anda kaçak olarak  İngiltere’de yaşayan Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros vardı.” 

Pehlivan söz konusu cümlelerden yola çıkarak "Prof. Çağrı Erhan ismi neden hiç haber olmadı?" diye sorduğu soruyu şu şekilde cevapladı: "Prof. Çağrı Erhan, şu an Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi."