ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN KORONAVİRÜS İLE MÜCADELESİNİ 7/24 TAKİP EDİYOR

 Bürokratlarıyla birlikte dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarını 7/24 takip eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tüm birimlerin teyakkuzda olmasını istedi. Her gün toplu taşıma araçları, taksi ve dolmuşların sterilizasyon çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri; Şefkat Evleri’nden Opera binasına, Sivil Toplum Kuruluşları ile Kamu binalarından Metro duraklarına kadar gece gündüz hijyen çalışması gerçekleştiriyor. Belediye personeli sağlık kontrolünden geçirilirken, EGO Mutfağı günlük yemek programını iptal ederek kumanya sistemine döndü. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Başkent’te yeni tedbirleri devreye sokuyor.

Günlük olarak bürokratlarıyla birlikte bilim insanları ve akademisyenlerle de toplantı yapan Başkan Yavaş, kent genelinde Büyükşehir temizlik ekiplerinin yürüttüğü dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını 7/24 takip ediyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜM EKİPLERİYLE TEYAKKUZDA

Tüm birimleriyle birlikte teyakkuza geçen Büyükşehir Belediyesinde temizlik ekiplerinin izinleri de ikinci bir emre kadar kaldırıldı.

Toplum sağlığını önceleyen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı BELPLAS A.Ş. temizlik ekipleri kent genelinde gece gündüz dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Günlük olarak Ankara’da hizmet veren taksi ve dolmuşlar ile duraklar dezenfekte edilirken, AŞTİ ile Metro istasyonları da her gün sterilizasyon işlemine tabi tutuluyor. Ekipler, EGO otobüsleri başta olmak üzere ANKARAY ve Teleferik hatlarında da yoğun bir temizlik çalışması yürütüyor.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Durdu Çıra, koronavirüs sebebiyle vatandaşların taksilere rahat binmesini amaçladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuda bize yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz. Biz de şoförler odası olarak esnafımızın ve vatandaşlarımızın daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda seyahat edebilmesi için dezenfekte işlemlerine devam edeceğiz.”

10 yıldır taksicilik yaptığını söyleyen Sinan Çelik ise, “Ankara Küçükesat bölgesinde taksi şoförlüğü yapıyorum. Ankara Şoförler Odası Cemiyetine ve Büyükşehir Belediyesine hem bizim hem de müşterilerimizin sağlığını düşündükleri için çok teşekkür ediyoruz. Uygulamadan dolayı çok memnunuz. Bu uygulama sayesinde içimiz rahat bir şekilde daha huzurlu çalışıyoruz. Müşterilerimize araçlarımızın dezenfekte edildiğini ve temiz olduklarını söyleyebiliyoruz”  diye konuştu.        

 AŞTİ’de taksicilik yapan Satılmış Yaman, “Dezenfekte bizim içim çok iyi oldu. Büyükşehir Belediyemize, Şoförler Odamıza ve Başkanımız Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyoruz. Halkımız için dayanışma içinde olacağız. Müşterilerimiz güven içinde binebilir” sözleriyle düşüncelerini paylaştı. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili Cevdet Kavlak ise AŞTİ’deki taksi durağında dezenfekte işlemi yapan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Başkanımız Mansur Yavaş’ın talimatı ile pazartesi başlattığımız dezenfekte işlemlerine devam etmekteyiz. Halkımızın taksilerimize güven içinde binebilmesi için her türlü önlemi alıyoruz. Vatandaşlarımızın can sağlığı bizim için çok önemli” değerlendirmesinde bulunurken, taksici esnafı Murat Eğilmez, “Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza ve Sağlık İşlerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.  

ŞEVKAT EVLERİNDE HİJYEN ÖNCELİĞİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Ankara’ya tedavi olmak üzere gelen hasta ve hasta yakınlarının konakladığı Şefkat Evlerinde de dezenfeksiyon çalışması yapılıyor.

Yaşlılara Hizmet Merkezi, Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezlerinde de hijyen çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Şevkat Evlerinde de titiz bir çalışma yürütüyor.

Salgın hastalıklarla etkin mücadele amacıyla sivil toplum kuruluşlarının binalarında dezenfeksiyon çalışmalarına devam eden temizlik ekipleri; birçok bakanlık, askeri binalar, yargı kurumları ile Opera binasında da geniş çaplı sterilizasyon işlemi gerçekleştiriyor.

Büyükşehir hizmet binalarında devam eden hijyen çalışması kapsamında itfaiye istasyonları da temizlenirken, Küçükesat İtfaiye İstasyonu Mesul Müdürü Ali Osman Zararsız, “İtfaiye istasyonumuz, ambulanslarımız ve toplu kullanım alanlarımız dezenfekte edildi” dedi.

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE İLİŞKİN ÖNLEMLER

Büyükşehir Belediyesi personeli için de koronavirüs konusunda yeni önlemleri devreye sokuyor.

Büyükşehir Belediyesi merkez binası dahil tüm bağlı kurum ve iştiraklerde günlük olarak temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılırken, personele kendi hijyenini sağlamasına yönelik uyarılarda bulunuluyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Şaban Ünal topluluk yaratmadan personelin virüsle mücadeleye yönelik alınacak tedbirler hakkında bilinçlendirildiğini belirterek, “Koronavirüs salgını küresel çapta insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi personelini bu süreçte oksimetre, oksijen tüpü ve vücut ısısı ölçen cihazları nasıl kullanacakları konusunda bilgilendiriyor” derken, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Seyfettin Aslan da, “Ateş ölçer ve oksimetre kullanımı dahil dikkat edilmesi gereken mevcut durum dahil koronavirüs hastalığı ve koruyucu önlemlerle ilgili personelimizi bilinçlendiriliyoruz” diye konuştu

Sağlık kontrolünden geçirilen personel için bir başka yeni uygulamayı daha hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, kalabalık ortamların oluşmaması amacıyla EGO Mutfağının günlük yemek programını iptal ederek kumanya sistemine geçti.

Çalışanlara kumanya dağıtmaya başladıklarını açıklayan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, şu bilgileri verdi:

“Salgın hastalık tedbirleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın talimatıyla bugünden itibaren yemekhanede toplu yemek yerine kumanya sistemi ile hizmet vermeye başladık. İlk olarak 5 bin adet kumanya hazırladık. Hijyen kurallarına uygun olarak paketlenen kumanyalar öncelikle personelimizin sosyal mesafesi korunarak dağıtılacak. Yarından itibaren kumanya dağıtımını katlarda gerçekleştireceğiz. EGO Mutfağında hazırlanan kumanyalar...