Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yakalama kararı çıkartılan bir isim, Almanya'nın yasakladığı adı şaibelere karışmış bir derneğin 'gölge' yöneticisi ve günlerdir konuşulan kokain dolu uçak... 

Brezilya'nın Fortaleza şehrinde polis ekipleri, Ağustos ayının başında, Türk şirket ACM Havacılık'a ait bir jette 1 ton 304 kilo kokain ele geçirdi. Bu haber Türkiye'de günlerce konuşulacak iddiaları gündeme getirecekti.

Operasyon yapılan TC-GVA numaralı jet, Türkiye'nin yakından bildiği bir uçaktı aslında... Diyarbakırlı iş adamı Şeyhmus Özkan’a ait uçak, Özal döneminde satın alınmış ve 2016 yılında satılana kadar devlet büyükleri tarafından TC-ATA kuyruk numarası ile kullanılmıştı.

YOLUN YOLCULARI

Odatv'de yeralan iddalara göre,  Türkiye, kokain dolu uçağın bilinmeyenlerini ve tüm gelişmeleri Odatv'den öğrendi. Odatv kokain taşınan uçağın şimdi de kamuoyunda yakından tanınan iki yolcusunu açıklıyor:

1- Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker.

2- Almanya’nın 2018 yılında uyuşturucu, silah ve kadın ticareti yapmakla suçlayıp yasakladığı Osmanen Germania’nın (Almanyalı Osmanlılar) yöneticilerinden olduğu iddia edilen ve dün Bulgaristan'da bir trafik kazasında öldüğü haberlere konu olan Taner Ay.

NERELERE UÇTULAR

Peker, 7 Ekim 2019'da eski ATA uçağı ile Karadağ'a uçtu. Peker'in misafiri olduğu isim ise iş insanı Telman İsmaliov'du.

İsmailov 1,4 milyar dolara Antalya Lara’da yaptırdığı Mardan Palace ile tanındı. Dev kompleksin açılışına Sharon Stone, Richard Gere, Paris Hilton, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi birçok dünya yıldızı katılmıştı. 

Türkiye'de bir süre sonra işleri tepetaklak giden ve Rus makamlar tarafından yakalama emri çıkartılan İsmailov Ekim ayında Karadağ'da yakalandı.

Taner Ay ise Odatv'nin öğrendiğine göre aynı uçakla Gürcistan'a uçtu.  

KESİŞEN NOKTALAR

İki ismin adı sadece aynı jeti kullanmalarıyla kesişmedi... 

Türkiye Sedat Peker'in ayda 10 bin dolar gönderdiğini öne sürdüğü siyasetçiyi konuşurken Osmanen Germania adı gündeme geldi. AKP MKYK Üyesi Metin Külünk'ten bahseden Peker "Almanya'daki o dernekler var ya, onlara rica ederdi para yollar mısın diye, el altından onlara para yollardım. Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım" ifadeleriyle yardım yaptığını iddia etti.

“İş insanı” kimliğini ön plana çıkaran Taner Ay’ın yöneticisi olduğu iddia edilen Osmanen Germania, 2018 yılında uyuşturucu, kadın ve yasadışı silah ticareti suçlamalarıyla kapatılarak suç örgütü kabul edilmişti.

Taner Ay’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Metin Külünk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi devlet büyükleri ile sosyal medya hesaplarındaki fotoğraf paylaşımları dikkat çekmişti.

Kaynak: Odatv /  Hazar Şahsuvar- Uğur Can Biçer