Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in yayımladığı videolar konuşulmaya devam ediliyor.

Peker’in AKP Milletvekili Tolga Ağar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Başkanvekili Binali Yıldırım başta olmak üzere birçok kişiyle ilgili iddiaları tartışılıyor.

Muhalefet iddiaların araştırılmasını, üzerine gidilmesini isterken, AKP tarafı da ya sessiz kalmayı tercih ediyor ya da Peker’in organize suç örgütü lideri olduğunu, söylediklerinin itibar edilmemesi gerektiğini ileri sürüyorlar.

SAADET PARTİSİ ERGENEKON’U HATIRLATTI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seçim Ve Hukuk İşleri Başkanı Avukat Bülent Kaya, AKP’lilerin Peker’le ilgili söylemlerine karşı Ergenekon davasını hatırlattı.

Kaya, “Şemdin Sakık’ın tanıklık ve itirafları ile operasyon yapanlar bugün Sedat Peker suç örgütü lideridir itibar etmeyin diyor.” ifadelerini kullandı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olmak üzere çok sayıda rütbeli asker, gazeteci ve siyasetçinin tutuklandığı Ergenekon kumpasında, PKK'nın uzun süre yöneticiliğini yapmış olan Şemdin Sakık tanık yapılmıştı. Sakık hem gizli hem açık tanık olarak verdiği ifadeler dosyaya girmiş, kumpastan yargılananlara suçlamalar yapılmıştı.