TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, Manisa’da AK Parti tarafından yönetilen Şehzadeler Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen Spil Şifalı Otlar Festivaline katıldı. Burada bir konuşma yapan Bülent Arınç, Evliya Çelebi’nin ‘Dağlarından yağ, ovalarından bal akan kent’ sözüne atıfta bulunarak, “İnşallah o günleri tekrar yaşamak nasip olur. Yağların, balların fiyatlarına erişemediğimiz bu günümüzde demek ki Evliya Çelebi bu günleri görseydi adam kahrından ölecekti. İnşallah güzel günler yakındır, güzel günlere tekrar kavuşacağız.” dedi.

Manisa’da Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen Spil Şifalı Otlar Festivali'ne TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bülent Arınç, şifalı otların tanıtıldığı festivalin şifa şehri olan Manisa için genç kalınmış bir etkinlik olduğunu ifade etti. Ekonomik krize ve gıda fiyatlarındaki aşırı zamlara değinen Bülent Arınç şöyle konuştu:

EVLİYE ÇELEBİ BU GÜNLERİ GÖRSEYDİ KAHRINDAN ÖLÜDÜR

“Dr. Muzaffer Yurttaş arkadaşımız çok güzel anlattı. Anlatacak hiçbir şey bırakmadı. Dağlarından yağlar, ovalarından ballar dedi galiba. İnşallah o günleri tekrar yaşamak nasip olur. Yağların, balların fiyatlarına erişemediğimiz bu günümüzde demek ki Evliya Çelebi bu günleri görseydi adam kahrından ölecekti. İnşallah güzel günler yakındır, güzel günlere tekrar kavuşacağız. Manisa’mızın tarihi, geçmişi çok güçlüdür, büyüktür. Ne mutlu Manisalıyım diyebilene, ne mutlu hayatını Manisa’da sürdürebilen bütün dostlarımıza, kardeşlerimize. Müstesna bir yerdeyiz bunun kıymetini bileceğiz.”

VAY GERİCİ, VAY YOBAZ NEREDEN ÇIKTI BUNLAR DERLERDİ

Şifalı otlara da değinen TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç şöyle devam etti:

“Şifalı otlar konusu çok eski bir konudur. Geçmişte bunlar konuşulurken ‘Vay gerici, vay yobaz, nereden çıktı bunlar, tıbbın kabul etmediği şeylerle mi uğraşacağız' derlerdi. Günümüzde öyle iyi bir noktaya geldi ki, tabi reçete yazan ilaç sanayiyle iç içe olan doktorlarımız belki katılmayacaktır buna. O ilaçların hepsinin yan tesiri vardır ama şifalı otların hiçbirisinin yan tesiri yoktur. Baş ağrısına da iyi gelir, prostata da iyi gelir, kalbe de iyi gelir. Hepsinin ayrı ayrı şifaları var. Artık tıp fakültelerinde de, üniversitelerde de bunun üzerine bölümler açılabiliyor. Tamamlayıcı tıp olarak şifalı otların da Allah şifayı murat etmişse mutlaka faydasının olduğu biliniyor.”

Ödül töreninin ardından başta Bülent Arınç olmak üzere protokol üyeleri stantları gezerek alışveriş yaptı.