AK Partili Bülent Arınç'ın geçtiğimiz yıl katıldığı TV5 programındaki Soros ile ilgili Kavala tartışmaları sonrası yeniden gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde tutuklu Osman Kavala için, “Soros artığı, Soros'un Türkiye şubesi” ifadesini kullandı.

TBMM Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Eski Üyesi Bülent Arınç’ın geçtiğimiz yıl TV5’te ekrana gelen Ankara Bürosu programında, “Soros o zaman baştacımızdı. Bir kısım insanların Sorosçu diye suçlanması yanlış. Kendimize saygımız olmalı.” sözleri yeniden gündem oldu.

Bülent Arınç, 2020 yılında katıldığı TV5 programında George Soros hakkında çarpıcı itiraflarda bulunmuştu. Arınç, Soros'un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı’nın 2002’dedeki Türkiye Danışma Kurulu Başkanı olan Nafiz Can Paker ile birçok görüşmeler yapıldığını söyledi.

SOROS BİZİM BAŞTACIMIZDI

O dönemde ‘Paker’in araştırmalarını done olarak kullandıklarını’ belirten Arınç, “Can Paker bana 5 defa gelmiştir, Soros o zaman baştacı ettiğimiz, şu an da baştacı olan yerlerde.” demişti.

BERABER, İNANARAK YAPTIK

O dönem Erdoğan’ın bu yöndeki eleştirilerine de değinen Arınç, “İnsanların vay Sorosçu diye suçlanması yanlış. Kendimize saygımız olmalı. Mesela ben hükümetteyken yaptığımız her şeyi savunurum, bugün de savunurum. Neden? Çünkü bunu beraber yaptık; inanarak yaptık.” ifadelerini kullanmıştı.