MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Bülent Arınç hakkında çarpıcı iddialarda bulunarak "Erdoğan'dan intikam almaya çalışıyor" dedi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Enginyurt, Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya yaptığı açıklamasında "Bülent Arınç, Recep Tayyip Erdoğan'dan intikam almaya çalışıyor." dedi.

Milli gazetenin haberine göre, Bülent Arınç'ın AKP'ye hizmet etmediği belirten Enginyurt, "Muhtemeldir ki, Pensilvanya'dakiyle görüşerek yapıyor bunu. Bülent Arınç, Recep Tayyip Erdoğan'dan intikam almaya çalışıyor. 'Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve ben bu partiyi birlikte kurduk. Onlar Cumhurbaşkanı ve Başbakan oldu, ben hiçbir şey olamadım' diyerek, şahsi ve psikolojik intikamını alıyor." açıklamasında bulundu.

Öte yandan "Arınç'ı eleştirmemiz AK Parti'ye karşıymış gibi algılanmamalı" açıklamasında bulunan MHP'li Cemal  Enginyurt şöyle konuştu:

"Bülent Arınç'ı eleştiriyoruz mesela. Bize göre ipe sapa gelmez açıklamalar yapıyor. Hükümeti boşa düşürüp Cumhur İttifakı'na zarar veriyor. 15 Temmuz'da bu ülkeyi parçalamak isteyen vatan hainlerinin neredeyse suçsuz olduğunu iddia edip KHK'lara facia diyen birini eleştirmemiz, hükümete ya da AK Parti'ye karşı gibi algılanmamalı."