Söz konusu yolcu uçağının Türkiye’ye inişiyle birlikte 10 yıl aradan sonra bir ilk yaşanmış oldu. Türkiye ile İsrail arasındaki dikkat çeken gelişme akıllara Ankara ile Tel Aviv rejimi arasındaki “normalleşme” sürecini getirdi.

Geçtiğimiz günlerde, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği maslahatgüzarlığına atanan Irit Lillian, görevine başlamasının ardından yaptığı açıklamada, bazı Müslüman ülkelerle atılan “normalleşme” adımlarının Türkiye ile de atılabileceğini kaydetmişti.

Millî Gazete’nin 11 Aralık’ta attığı “Suçüstü” başlıklı manşetiyle duyurduğu “Siyonist İsrail’le ikinci normalleşme sürecinde” iki ay geçmeden ilk adım atıldı. On yıldır Siyonist işgali altındaki topraklardan Türkiye’ye İsrail’e ait bir uçak inmezken, Pazar günü Israir havayolu şirketine ait bir uçak İstanbul’a iniş yaptı. Bu süreçte Türkiye ile İsrail arasındaki yolcu uçuşlarını Türkiye’ye ait firmalar yaparken, söz konusu uçuş İsrail’e ait bir havayolu şirketi tarafından gerçekleştirilen ilk uçuş oldu.

YAŞANAN GELİŞME AKILLARA “NORMALLEŞME”Yİ GETİRDİ

İsrail uçağının yıllar sonra Türkiye’ye inmesi akıllara Ankara ile Tel Aviv arasındaki yeni “normalleşme” sürecini getirdi.

Milli Gazete’nin uzun bir süredir aktardığı bilgilerden hatırlanacağı üzere Türkiye ile İsrail arasında “normalleşme” konulu görüşmelerde bulunuluyor. Gazetemizin konuya ilişkin haberlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 25 Aralık 2020’de yapmış olduğu açıklamada İsrail ile istihbari noktada iletişimde bulunulduğunu söylemişti. Erdoğan, söz konusu açıklamasında gönüllerinin “İsrail ile münasebetleri daha iyi bir noktaya taşımayı arzu ettiğini” de kaydetmişti.

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA DA KARGO UÇAĞI GELMİŞTİ

2020 yılının Mayıs ayında da Türkiye ile İsrail arasında dikkat çeken bir gelişme yaşanmıştı. İsrail rejimine ait El Al havayolları şirketi, on seneyi aşkın bir sürenin ardından Türkiye’ye iniş gerçekleştirmişti. Konuya ilişkin olarak İsrail’in Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “10 yıl aradan sonra ilk kez bir EL AL Airlines kargo uçağı bu sabah İstanbul’a iniş yaptı. Bugünden sonra, THY’nin yanı sıra El Al da Tel Aviv-İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak” denilmişti.

Millî Gazete’nin 11 Aralık’ta attığı “Suçüstü” başlıklı manşetiyle duyurduğu İsrail rejimiyle ikinci normalleşme sürecinde iki ay geçmeden ilk adım atıldı. On yıldır Siyonist işgali altındaki topraklardan Türkiye’ye İsrail rejimine ait bir uçak inmezken Pazar günü Israir havayolu şirketine ait bir uçak İstanbul’a iniş yaptı. Söz konusu hat arasındaki bir uçuş Tel Aviv’den İsrail rejimine ait bir havayolu şirketi tarafından gerçekleştirilirken on yıldır Türkiye ile İsrail işgali altındaki topraklar arasındaki yolcu uçuşlarını Türkiye’ye ait firmalar yapıyordu.

YAŞANAN GELİŞME AKILLARA “NORMALLEŞME”Yİ GETİRDİ

İsrail rejimine ait bir firmanın yolcu uçağının yıllar sonra Türkiye’ye iniş yapmış olması akıllara Ankara ile Tel Aviv rejimi arasındaki yeni “normalleşme” sürecini getirdi. Millî Gazete’nin uzun bir süredir aktardığı bilgilerden hatırlanacağı üzere Türkiye ile İsrail rejimi arasında “normalleşme” konulu görüşmelerde bulunuluyor. Gazetemizin konuya ilişkin haberlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 25 Aralık 2020’de yapmış olduğu açıklamada İsrail ile istihbari noktada iletişimde bulunulduğunu söylemişti. Erdoğan, söz konusu açıklamasında gönüllerinin İsrail ile münasebetleri daha iyi bir noktaya taşımayı arzu ettiğini de kaydetmişti. Öte yandan geçtiğimiz günlerde, işgalci İsrail rejiminin Ankara Büyükelçiliği maslahatgüzarlığına atanan Irit Lillian, görevine başlamasının ardından yaptığı açıklamada, Ankara ile Tel Aviv rejimi arasında “normalleşme” olabileceğini dile getirmişti. Lillian, bazı Müslüman ülkelerle atılan “normalleşme” adımlarının Türkiye ile de atılabileceğini kaydetmişti. 

GEÇTİĞİMİZ SENE DE KARGO UÇAĞI GELMİŞTİ

2020 yılının Mayıs ayında da Türkiye ile İsrail rejimi arasında dikkat çeken bir gelişme yaşanmıştı. Bu bağlamda İsrail rejimine ait El Al Havayolları şirketi, on seneyi aşkın bir sürenin ardından Türkiye’ye iniş gerçekleştirmişti. Konuya ilişkin olarak İsrail rejiminin Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “10 yıl aradan sonra ilk kez bir El Al Airlines kargo uçağı bu sabah İstanbul’a iniş yaptı. Bugünden sonra, THY’nin yanı sıra El Al da Tel Aviv-İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak” denilmişti.

Bir ‎şunu diyen bir yazı '‎TÜRKİYE İLE İŞGALCİ İSRAİL ARASINDA ON YIL SONRA BİR İLK YAŞANDI VE GELDİLER! X-19 ישראייר ISRAIR ............... T‎'‎ görseli olabilir

Kaynak: Milli Gazete / Bekir Şirin