Ağustos ayı Türkiye’nin Gündemi Araştırması’nın sonuçlarına göre bu pazar seçim olsa AKP yüzde 34,2 alabiliyor.

Artıbir Araştırma Şirketi, düzenlediği ‘Ağustos ayı Türkiye’nin Gündemi’ araştırmasını kamuoyuyla paylaştı. Araştırmada ülke gündemindeki konular hakkındaki düşüncelerinin yanı sıra, seçimler konusunda da vatandaşlara tercihleri soruldu.

EKONOMİ İLK TERÖR SON SIRADA

Ankete katılanların yüzde 32’sine göre, Türkiye’nin en önemli sorunu ekonomi. Katılımcıların yüzde 18,4’ü koronavirüs salgınını, yüzde 15,6’sı da eğitimi en önemli sorun olarak gördüğünü belirtti. Bunları ise sırasıyla İşsizlik ve Terör takip ediyor.

4 KİŞİDEN 3’Ü CUMHURBAŞKANLIĞINA GÜVENMİYOR

Katılımcıların yüzde 35,8’i “Türkiye’de en güvendiğiniz kurum hangisidir?” sorusuna TSK yanıtını verdi. TSK ilk sırada yer almasına rağmen geçmiş yıllara göre, duyulan güvende de büyük bir düşüş olduğu görüldü. Cumhurbaşkanlığına güvenen ise yüzde 25,4. Her 4 kişiden 3’ü Cumhurbaşkanlığına güvenmediğini bildirdi.

AYASOFYA KONUSUNDA VATANDAŞLAR 2’YE BÖLÜNDÜ

Ayasofya’nın açılışını doğru bulanların oranı yüzde 49 iken doğru bulmayanları oranı yüzde 48. Temmuz ayının en sıcak konuları arasında yer alan çoklu baro yasasına da karşı olanların oranı yüzde 65.

HÜKUMETİN KORONAVİRÜS MÜCADELESİ

Hükumetin koronavirüsle mücadelesini, katılımcıların yüzde 21,8 başarılı bulurken, yüzde 35,3’ü de başarısız diye niteledi.

BU PAZAR SEÇİM OLSA

“Bu Pazar genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna vatandaşların, yüzde 34,2’si AKP, yüzde 25,3’ü CHP, yüzde 10,8’i HDP, yüzde 10,2’si İyi Parti, yüzde 8,2’si MHP derken, yüzde 5,8 de kararsız kaldı.

İMAMOĞLU İLE ARASINDA FARK YÜZDE 5,9

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan ile İmamoğlu’nun yarışması halinde katılımcıların yüzde 39’u Recep Tayyip Erdoğan’ı, yüzde 33,1’i de Ekrem İmamoğlu’nu tercih edeceğini belirtti.Kaynak KRT