Türkiye ile Suriye arasındaki gerilim sürerken, dün de ABD, Haseke’de gerginliğin yaşandığı bölgede rejim güçlerine ait iki askeri noktayı bombaladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, İdlib’deki son durumla ilgili, “İdlib’e askeri olarak müdahale edeceğimizi sanmıyorum” dedi. İdlib’de Esad rejimi ile birlikte Rusya ve İran’ın da Türk askerleri ve Türkiye ile birlikte çalışan unsurlara saldırdığını belirten O’Brien, “Küresel bir polis olarak oraya paraşütle inip saldırıları durdurmamız mı bekleniyor?” yorumuyla son duruma ilişkin ABD’nin bakış açısını özetledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı O’Brien’ın, “İdlib’e askeri olarak müdahale edeceğimizi sanmıyorum” sözlerinden kısa süre sonra işgalci ABD askerleri, Suriye’nin Haseke bölgesinde kendilerini durduran Esad rejimi güçleriyle çatıştı, bir rejim unsuru öldü. Bölgeye hava saldırısı düzenleyen ABD, bir sivili katletti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, İdlib’deki son durumla ilgili, “Suriye’deki sivil katliamlarının durdurulması gerektiğini yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz, fakat İdlib’e askeri olarak müdahale edeceğimizi sanmıyorum” dedi.

İdlib’de Esad rejimi ile birlikte Rusya ve İran’ın da Türk askerleri ve Türkiye ile birlikte çalışan unsurlara saldırdığını belirten O’Brien, “Küresel bir polis olarak oraya paraşütle inip saldırıları durdurmamız mı bekleniyor?” yorumuyla son duruma ilişkin ABD’nin bakış açısını özetledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki ilişkinin inişli-çıkışlı olduğunu savunan O’Brien, “Suriye’deki sivil katliamlarının durdurulması gerektiğini yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz, fakat İdlib’e askeri olarak müdahale edeceğimizi sanmıyorum” ifadesini kullandı.

ABD ASKERLERİ İLE REJİM ÇATIŞTI

Öte yandan işgalci ABD askerleri, Suriye’nin Haseke bölgesinde kendilerini durduran Beşşar Esad rejimi güçleriyle yaşadıkları arbedede 1 rejim unsurunu öldürdü. Olayın ardından Haseke’deki Tel Beyder üssünden havalanan ABD’ye ait 2 savaş uçağı, Hırbet Ammo bölgesinde rejim güçlerinin 2 askeri noktasına saldırı düzenledi, bir sivil öldü ve biri de yaralandı.

Ayrıca işgalci Rusya’ya ait savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nin batı Halep kısmındaki sivil yerleşimlere düzenlediği saldırıda ise 4 sivil hayatını kaybetti.

Kaynak: Milli Gazete