31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 50,5 oyla Elazığ'ın Yazıkonak Belde Belediyesi'nde seçimi kazanan Saadet Partili Hatif Çadırcı, belediyeyi AKP'den 10 milyon 500 bin TL borçla devraldı. Belediyenin geçmiş dönem harcamalarıyla ilgili bilgi veren Çadırcı çarpıcı veriler paylaştı. Çadırcı, “200 bin TL’ye kayısı alımı olmuş, 50 bin TL’ye kumandalı araba alınmış, 50-80 bin TL kuyumcu giderleri var, 200 bin TL’ye giyim giderlerinin yanı sıra 21 bin TL’lik tespih gideri fatura edilmiş” ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.

MAKAM ODASINA ÖZEL BANYO YAPTIRMIŞLAR

Çadırcı, "Makam odasının arkasında bir oda vardı. Sordular nedir bu oda diye. Ben herhalde arşiv odası falandır dedim. Kapıyı açıp baktım. Özel bir banyo olduğunu gördüm. Bu benim için utançtır." dedi. Evrensel'den Özkan Zülfikar'ın haberine göre, seçim sürecinde yaşadıkları zorlukları anlatan Çadırcı, “AKP beldede son güne kadar milletvekilleriyle faaliyet yürüttü. Ciddi masraflar yaptıklarını sonradan öğrendik. Ama halkımız bizi tercih etti” diye konuştu.

Çadırcı, görevi devraldığında hiç kimsenin olmadığını, belediye çaycısından görevi devraldığını ifade etti.

KEYFİ BİR YÖNETİM OLDUĞUNU ANLADIĞIM ZAMAN ADAY OLDUM

Milli gazetenin haberine göre, Çadırcı adaylığına ilgili, "3-4 ay boyunca bir evrak için gidip geliyordum ancak alamıyorum. Her geldiğimde bahanelerle karşılanıyordum. O gün de yalvardım başkana evrakımı almak için. Oradaki bir yaşlı amca bir baş hareketi yapıp dedi ki; ‘Ya başkan gencin evrakını versene!’ Başkan on dakika içerisinde evrakımı verdi. Ben o gün bir hayal kırıklığına uğramıştım zaten. Yani işlerin gerçek anlamda hak hukuka dayalı gitmediğini, keyfi bir yönetim olduğunu, istediklerine istediklerini verebildikleri, istediklerine istedikleri kadar engel olduklarını o gün çok net bir biçimde anladım. Bu yüzden aday oldum."ifadelerine yer verdi.

OTURARAK MAAŞ ALAN İŞÇİLER VARMIŞ

26 işçinin işlerine son verildiğine de dikkat çeken Çadırcı, "Bu işçiler çalışan değil. Oturarak maaş alan işçiler. Bu bence ahlaki değil, islami değil, etik değil. Kendi yandaşlarını işe almışlar. Hemen hepsi son altı ayda, son bir yılda işe alınmış. Seçim faaliyeti olarak değerlendiriyoruz. Denkleşme parası denen bir durum var. Nisana sarkması gerekirken Mart ortalarında alıp harcadılar bu parayı. Almasalar yine istihdam edebilirdik bu arkadaşları. Ama maalesef bu para da elimize geçmedi. Bir devlet kurumu olmamıza rağmen ihtiyaçlarımızı alamıyoruz. Akü almamız gerekti. Bir şirkete başvurduk. ‘Belediye bizi dolandırıyor. Ödenmemiş eski borçlarınız var. Önce onları ödeyin’ diyerek geri çevrildik. Ödeyecek paramız yok diye arkadaşımız kendi cebinden ödeyerek akü alıyor. Kurumu bu hale getirmişler." diye konuştu.

KAYISI İÇİN 200 BİN TL, 21 BİN LİRA TESBİHE, 50 BİN TL KUMANDALI ARACA HARCAMIŞLAR

Ciddi bir borçla karşı karşıya olduklarını ifade eden Hatif Çadırcı şunları dile getirdi:

"Şu an ciddi bir borçla karşı karşıyayız. Bir devlet kurumu olmamıza rağmen ihtiyaçlarımızı alamıyoruz” dedi. Kısa sürede seçim vaadini hayata geçirip belediyeyi kalkındırmayı planladıklarını sözlerine ekleyen Çadırcı, “10 milyon 500 bin TL borç birike birike sırtımıza yük oldu. Halkımızın kabul edemeyeceği abuk sabuk faturalarla karşı karşıyayız. Örnek olarak tesbih faturaları. Tam 21 bin TL. Kim çekti bu tespihleri? 200 bin TL’ye kayısı alımı olmuş, hediyelik ahşap kutu içerisinde. 50-80 bin TL arası kuyumcu faturaları var. 223 bin TL’ye ağaç alımı yapılmış. Yazıkonak’da bir korumuz yok. Ağaçlandırılmış bir yer yok. Nereye gitti bu paralar? Giyim için 200 bin TL kadar harcanmış. Kumandalı, pilli oyuncaklara korkunç paralar harcanmış. 50 bin TL’den fazla. 200 bin TL’den fazla lokanta borcumuz var. İnternet üzerinden alışverişler, kayısı, hurma, lokum gibi ödenmemiş faturalar var. Aylık 70 bin TL’lik ödemesi olan bir beldenin kalkıp böyle  abuk sabuk harcamalar yapmasının vicdanda, akılda, hiçbir yerde yeri yoktur."

MİLLET BİLSİN İSTİYORUM

Bunları bir şikayet olsun diye anlatmadığını söyleyen Çadırcı, "Millet bilsin istiyorum. Yoksa borç ödenir bir şekilde ama halkın bilmesi lazım. Gelip burayı bir saltanat gibi kullanıp gitmeleri sineye çekilemez. Halka anlatmalı. Emin olun Yazıkonak bir buçuk yılda tekrar ayağa kalkacak. Hizmet görecek. Birilerinin gelip halkın kurumunu, devletin kurumunu kendi öz malıymış gibi, şirketiymiş gibi, saltanat gibi kullanmaları oldukça kötü.” diye konuştu.

Çadırcı konuşmasına şöyle devam etti:

“Halkımız da yönetime dahil olsun istiyoruz. Elimizden geleni de yapacağız. Bu bilinci halkımıza kazandıracağız. Bizden sonra yine saltanat sürmek için gelecek olanların karşısında halk bilinçli hesap soracaktır. Halka dayalı bir yönetim kurmak istiyoruz. Bizim kapılarımız asla kapalı olmayacak.”