CHP Milletvekili Çetin Arık, TBMM Genel Kurul’da devam eden bütçe maratonunda Kayseri Tomarza Belediyesi’ne ilişkin çarpıcı usulsüzlük iddialarında bulundu.

Birgün'den Mustafa M. Bıldırcın'ın haberine göre; AKP’li belediyenin Ocak 2017 – Aralık 2017 dönemlerinde, “Sema Yapı” isimli bir firmaya toplam 4 milyar TL ödediğini söyleyen Arık, Tomarza Belediye Başkan Yardımcısına ait olduğunu ifade etti.

Arık’ın AKP’li belediyeye ilişkin iddiası bununla sınırlı kalmadı. Belediye Başkan Yardımcısı’nın, “Yol yaptım” diyerek 17 bin 500 TL’lik fatura kestiğini anlatan Arık, “Faturada çimento, briket, kireç, yağlı boya var. Ancak ne yok? Yol yapıyor, kum yok, asfalt yok” dedi. Belediyenin, yağlı boyanın litresini 220 TL’ye fatura ettiğini vurgulayan Arık, “Bugün en iyi yağlı boyanın litresi 22 TL” diyerek harcamadaki usulsüzlüğe dikkat çekti.

Arık, belediyenin 2017 yılına ait bir başka faturasını da ortaya koyarak, yaşananları şöyle özetledi:

“Üçkonak Mahallesi’nin Köy Konağının çatısını onardım diye 41 bin TL’lik fatura kesmiş. Faturada ne var? Çatı yapıyor, bakınız, mantolama, fayans, petek, iç cephe boyası. Faturada ne yok? Kiremit yok. Çatı yapıyorsunuz kiremit yok; yol yapıyorsunuz, asfalt yok. Yol yapımında dış cephe boyası var, çatı yapımında iç cephe boyası var. İşte bir vurgun düzeni, işte bir çürümüşlük.”

BENZİN VE LPG FATURASI

Belediyenin Pusatlı Mahallesi’ne 44 bin TL maliyetli tuvalet yaptığını da anımsatan Arık, bir belediye meclis üyesine ait akaryakıt istasyonundan belediyenin araçları için LPG ve benzin faturası kesildiğini anlattı. Faturanın 46 bin 500 TL’lik olduğunu ifade eden Arık, “Belediyede LPG’li araç yok, belediyede benzinli araç da yok” dedi. Kaynak KRT