31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesindeki propaganda döneminde kullanılan ayrıştırıcı dil ve gerilim siyaseti 2 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olurken, aynı dilden beslenen bir kişi de bu katliamı beğenmesi skandal bir durum. Toplum nereye sürükleniyor, insanlık öldümü diye düşünmek noktasındayız.

Siyasette kullanılan nefret dili, 31 Mart 2019 yerel seçim günü vatandaş üzerinde kendini gösterdi. Malatya'nın Pütürge ilçesinde oy kullanma işlemi sırasında AKP Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük'ün yeğeni, Saadet Partili 2 kişiyi öldürdü. Olayın ardından bu çirkin olayı meşru göstermeye çalışan M. P. isimli vatandaşın sosyal medyada yaptığı paylaşım ise büyük tepkiye neden olduğu görüldü.

Saadet Partisi sandık görevlisi 2 kişinin ölümünün yer aldığı bir habere yorum yapan Konyalı bir vatandaş, “Saadet'in ülkede 0,002 oyu vardı. İkisi daha öldü kaldı 0,001. Nesli tükenmek üzere devlet derhal kanun çıkarıp bu Saadetlileri koruma altına almalı” diyerek, gülücüklü bir ifade bıraktı. İnsanlıktan nasibini almamış bu kişinin yazdıkları kısa süre içinde büyük tepkiye neden olurken, Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı hukuk birimi de devreye girdiğini bilgi olarak paylaştı.

Bazı vatandaşlar ise “Aynı olay AK Partili birinin başına gelse savcılık hemen devreye girerdi. Konu Saadet Partisi olunca bu sessizlik neden?” tarzında söylemlerde bulunarak tepkisini dile getirdikleride dikkt çekti.