Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tezini yazmasıyla yükselen ve Varlık Fonu Yönetimine de atanan Erişah Arıcan’ın dikkat çeken bir şirkette daha üst düzey yönetici olduğu ortaya çıktı.

BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından 10 Eylül 2020 tarihinde alınan karar gereği riski 500 milyon üstü olan firmalar 30 Haziran2021 tarihine kadar kurumca yetkilendirilmiş derecelendirme kuruluşu tarafından derece notu alması gerekiyor.

Şu anda kurulun yetkilendirdiği tek firma JCR Avrasya değerlendirme firması…

JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ise Erişah Arıcan.

İşte o belge:

MERKEZ BANKASI’NDA ERİŞAH ARICAN İZİ

Erişah Arıcan, önce Borsa İstanbul sonra da Merkez Bankası kararlarıyla gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ı görevden aldı. Resmi gazetede yayımlanan kararla Naci Ağbal'ın görevden alındığı yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun atandığı bildirildi.

Erişah Arıcan’ın, Naci Ağbal’ın yerine getirilen Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun da tez danışmanı olduğu Odatv gündeme getirmişti.

BORSA İSTANBUL’DA DA KONUŞULMUŞTU

Borsa İstanbul CEO’su Hakan Atilla istifa etmişti.

Odatv, Atilla’nın Borsa yönetimine atanan AKP kökenli isimlerin bazı taleplerine direndiğini öğrendi. Özellikle Berat Albayrak’ın tezini yazmasıyla yükselen ve Varlık Fonu Yönetimine de atanan Erişah Arıcan’ın Hakan Atilla’ya personel alımı, mevcut personelin iş durumları konusuna baskı yaptığı hatta işi daha ileri götürerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet ettiği bilgisi de dilden dile konuşuluyordu.

ERİŞAH ARICAN GÜCÜNÜ NEREDEN ALIYOR?

Odatv'de yeralan iddiaya göre, Peki, Berat Albayrak sayesinde adı duyulan Erişah Arıcan, Albayrak sonrasında gücünü nereden alıyor? Odatv’ye bilgi veren kaynaklar, bu süreçte Erişah Arıcan’ın arkasındaki asıl aktörün Beştepe’de Danışmanlık göreviyle yetinmek istemeyen ve gözüne Hakan Atilla’nın koltuğunu kestiren Yiğit Bulut olabileceğini belirtti.