Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun, uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliyesi için birçok hakim ve savcıyı aradığı ortaya atıldı.

Burhan Kuzu'dan uyuşturucu tacirinin serbest kalması için büyük çaba iddiası!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun, uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliyesi için birçok hakim ve savcıyı aradığı iddia edildi.

İddiaya göre Kuzu, hakimlerden birine ‘Zindaşti’nin tahliyesinin Türkiye-İran ilişkileri için de yararlı olabileceğini’ söylemiş.

Zindaşti ismi ilk olarak, 24 Eylül 2007’de İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde düzenlenen operasyonda 75 kilo eroinle yakalanıp tutuklanmasıyla gündeme gelmişti. Aynı yıl ‘FETÖ’den firari Zekeriya Öz’e bir ifade veren Zindaşti, ifade sonrasında ‘gizli tanık’ olma şartıyla serbest bırakılmıştı.

Zindaşti 6 Nisan 2018’de, adının karıştığı 10 cinayet ve ‘FETÖ’ bağlantısı sebebiyle yeniden tutuklanmıştı.

Zindaşti’yi nüfuz kullanarak tahliye ettirmekle suçlanan eski AKP milletvekili Kuzu’nun, Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Kuzu, iddia ilk ortaya atıldığında Zindaşti’yi tanımadığını söylemişti.

Altı adamıyla birlikte 11 Ekim 2018’de sürpriz bir biçimde tahliye edilen Zindaşti, saatler içinde sırra kadem basmıştı.Yedi isim için tahliye kararı veren dönemin İstanbul 5. Sulh Ceza hakimi Cevdet Özcan, yapılan soruştrumada verdiği ifadede “Bu kararı verdikten sonra, takip eden hafta sonu ailemle birlikte bir alışveriş merkezinde otururken cep telefonumu tanımadığım bir başka cep telefonu numarası aradı. Açtım. Arayan kişi kendisini Burhan Kuzu olarak tanıttı.

Söz konusu dosyayla ilgili konuşmaya başladı. Dosyadaki adam öldürme suçlarına ilişkin ölenlerin yabancı ve suç yerinin yabancı memleket olduğunu, Türk kanunlarının uygulanmayabileceğini, Zindaşti’nin tutuksuz yargılanmasının İran ile ilişkilerimiz bakımından daha faydalı olduğunu hatırladığım kadarıyla iletti. Ben kendisine dosyada kararımı verdiğimi, artık benlik bir şey olmadığın izah etmeye çalıştım.

Ertesi gün mesaideydik. Adliyede bulunduğum sırada sabah saatlerinde cep telefonum arandı. Sabit bir hattan aranmıştım. Açan kişi Külliye’den aradığını, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu’nun görüşmek istediğini söyledi ve bağladı. Burhan Kuzu bana yine dosyayı kastederek, ‘Dosya numarasını vereyim mi’ diye sordu ve dosyayı hatırlattı. Ben kendisine, ‘Ben zaten kararı verdim, gerek yok’ diyerek geçiştirdim. ‘Numara gerekirse zaten buluruz’ dedim. Bu durumdan yine rahatsız olmuştum.” diyerek Kuzu'nun serbest kalma olayında etkili olduğunu iddia etti.

Bildergebnis für AKP'li isim uyuşturucu baronunu serbest bıraktırdı! Bomba iddia

Kaynak: Cumhuriyet