Özelleştirmeye açılan Sakarya’daki tank palet fabrikasında çalışan işçiler tayin edilmek için dilekçe verdi. Harb-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yavuz, “Biz ordu malının Katarlılara verilmesinin vebalini alamayız” diye konuşması önemli bir mesaj taşıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki tank palet fabrikasının BMC firmasına 25 yıllığına devredileceğini açıklamıştı. BMC firması AK Partili Ethem Sancak ve Katarlı işinsanlarına ait. Fabrikanın devrine ilişkin kamuya açık yarışmalı ihale yapılmamıştı.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, fabrikada çalışan 695 işçiden 605’i, kritik askeri bilgileri Katarlı şirketle paylaşmak istemediklerini belirttiği görüldü.

Sendika başkanı Yavuz, tayin dilekçesi vermeyen yaklaşık 90 işçinin ise genelde emekliliği dolan ya da emekliliğine kısa süre kalan personelden oluştuğunu ifade etti.

Yavuz, tayin istemelerinin gerekçesi olarak şunları söyledi: “Daha ihale şartnamesi hazırlanmadan, ilan verilmeden, ihalesi yapılmadan fabrikamızı Katarlı şirkete devrettiklerini söylüyorlar. Bu anlayışa karşı haklarımızı nasıl koruyacağız? Türk ordusunun malını Katar’a satıyorlar. Ordu malı, vatan meselesidir. Bunun parçası olamayız. Bu işin vebalini alamayız. Bu nedenle tayinlerimizi istedik.” ifadeleri kullanıldı.

Görüntünün olası içeriği: yazı

20 MİLYAR DOLARLIK TANK PALET FABRİKASI '50 MİLYONCUK' DOLARA KATARLILARA VERİLDİ....

Ähnliches Foto