Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü uçakta  İsrail ile normalleşmeden söz ederken, İslam ülkelerinden Müslüman parlamenterlerin katıldığı “ KudüsToplantısı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise İsrail’in son dönemde yaptıklarına ve işgal politikalarına sert tepki gösterdi.

SİYONİST PLANLARA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Ankara’da Parlamenterler Arası Kudüs Platformu tarafından “Kudüs Kırmızı Çizgimizdir” başlığıyla düzenlenen programda konuşan Oktay, Ortadoğu ve Filistin üzerindeki Siyonist planlara dikkat çekti. Oktay, “Kudüs üzerinde İsrail’in tek yanlı planlarının yattığı sır değil. Kudüs’ün içinde bulunduğu zulüm ortadan kalkmadan ne Ortadoğu’da ne de Filistin’de gerçek anlamda istikrar sağlanamaz” derken normalleşme adımlarından söz etmemesi ise dikkat çekti.

PROGRAMIN EV SAHİBİ DİKKAT ÇEKTİ

Programda dikkat çeken bir diğer detay ise programın düzenleyicisi olan Ümmetin Temsilcisi Vakfı oldu. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı’nın, Hazine ve maliye bakan yardımcısı olan ve adı mevcut Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine geçeceği konuşulan AK Partili bürokrat Nureddin Nebati olması da dikkat çekti.

Kaynak: Milli Gazere   /   Ahmet Sesli